Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κριτική σε Βενιζέλο: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπερασπιστεί το σπίτι του

Μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τον λόγο πήραν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος και στις τοποθετήσεις τους προχώρησαν σε κριτική κατά του προέδρου του κ. Βενιζέλου, ενώ έκαναν και αποτίμηση των πολιτικών επιλογών της παράταξης.
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τόνισε την ανάγκη για απόσυρση της στήριξης του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση και τη δημιουργία ενός συλλογικού Κέντρου Καθοδήγησης «που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη» για μια νέα πορεία.
Αντίθετα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εξέφρασε τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μέσα στην κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.
Παράλληλα, ο Θάνος Μωραΐτης, άφησε σαφείς αιχμές για «προσωπικές» στρατηγικές στελεχών του κόμματος και ανέφερε ότι βλέπει στελέχη «να συμπεριφέρονται αλαζονικά και να νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους»,ενώ επεσήμανε ότι στο συνέδριο είναι όλα ανοικτά.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι «η συμμετοχή στην κυβέρνηση επιβάλλει την ύπαρξη ισχυρού κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ενώ αναφέρθηκε σε «καρτέλ» που, όπως είπε, αποτελείται από τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «από διαφορετικές οπτικές στοχεύουν στα ίδια πράγματα».
Η Θεοδώρα Τζάκρη, κάνοντας αποτίμηση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα, εκτίμησε ότι ο λαός το απορρίπτει γιατί σύρθηκε, όπως είπε, από εγχώρια και εξωχώρια συμφέροντα και παραδόθηκε σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. «Μπήκαμε σε μια κυβέρνηση όπου ο Αντώνης Σαμαράς κινείται ως κυρίαρχος κι εμείς ως επικυρωτές της πολιτικής του» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Την σημερινή κατάσταση του κόμματος επιχείρησε να ερμηνεύσει και η Τόνια Αντωνίου επισημαίνοντας ότι «Οι πολίτες μάς έστειλαν τον "λογαριασμό", αντέδρασαν στην αδράνεια και την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί το σπίτι του», ενώ χαρακτηρίζοντας την ανασύσταση της παράταξης ως «στοίχημα της επιβίωσης της δημοκρατίας» και «αναγκαιότητα για να βγάλουμε ομαλά τη χώρα από την κρίση». Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει «να βάλουμε διαχωριστικές γραμμές, να πούμε ξεκάθαρα το όραμα για τη νέα Ελλάδα».
Τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει γενναία αυτοκριτική, χωρίς όμως «αυτομαστιγώματα», καθώς επίσης και διακριτές πολιτικές σε επιμέρους θέματα και ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα για μια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: