Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοφανής επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: "Ετοιμάζονται να κάψουν πάλι την Αθήνα"

"Οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν πως δεν θα υπάρξει νέα Marfin" λέει η Νέα Δημοκρατία.
Πρωτοφανής επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται να κάψουν πάλι την Αθήνα
Ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας και, με στόχο την πόλωση, εκτιμάται η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού, για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008:
«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.
Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.
Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση:
«Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».
Ανταπάντηση ΝΔ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση;» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ που καταλήγει σημειώνοντας πως «Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».
Ν.Βούτσης: Άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης της ΝΔ
«Ζητούμε την άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης του κυβερνώντος κόμματος και την ανάληψη των ευθυνών από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους για την έκδοσή της. Σημειώνουμε μόνο ότι η ατζέντα, η φρασεολογία, η εμφυλιοπολεμική λογική και η διχαστική πολιτική που εμπεριέχονται σε αυτή την ανακοίνωση, είναι πρωτοφανής σε όλη την πολιτική μας ιστορία και καταδεικνύει, πέραν των άλλων, το ποιος εργάζεται για να αναπτύσσεται η πιο μισαλλόδοξη ακροδεξιά στη χώρα μας» δήλωσε από την πλευρά ο Νίκος Βούτσης, Γραμματείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτηρίζοντας επίσης άθλια την ανακοίνωση της ΝΔ.
Η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που προκάλεσε την πρωτοφανή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν η εξής:
«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ
Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα.
Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Να τους κάνουμε παρελθόν!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: