Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ράβε- ξήλωνε το νέο φορολογικό

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γ.Στουρνάρα για το φορολογικό.
Ράβε- ξήλωνε το νέο φορολογικό
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο, πριν αυτό τεθεί υπόψη των κυβερνητικών εταίρων.
Μετά την αποκήρυξη της ιδέας του φόρου 45% για τα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ από τον πρωθυπουργό και τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει πρόταση για 45%, η κυβέρνηση αναζητά τη βάση, πάνω στην οποία θα χτίσει την βελτιωμένη πρότασή της.
«Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς στη χθεσινή του ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ενώ υποστήριξε πως όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, με το νέο σύστημα θα έχουν ελάφρυνση».
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα κληθούν κατά πάσα πιθανότητα να πληρώσουν τη φορολογική στήριξη των οικογενειών με παιδιά!
Σύμφωνα με ανώτερη πηγή του ΥΠΟΙΚ, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα εξής:
- Την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος το οποίο σήμερα είναι 500 ευρώ ετησίως. Μάλιστα η πρόταση αυτή έχει ήδη υποβληθεί προς αίτηση στην τρόικα.
- Η αύξηση των επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους στο βαθμό όμως που θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα αύξησης των εσόδων για να χρηματοδοτηθεί το μέτρο. Και αυτό τελεί υπό την έγκριση της τρόικας.
- Βελτιώσεις στην κλίμακα με τους τρεις συντελεστές.
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι προκρίνεται η κλίμακα όπου το 45% επιβάλλεται σε εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ.
Επίσης, εξετάζονται βελτιώσεις και στο θέμα της έκπτωσης φόρου, ύψους 1.950 ευρώ.
Τονίζεται ότι σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου διαπιστώνονται μεγάλες αποκλίσεις από τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: