Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τεταμένο το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Υπάρχει «Δούρειος Ίππος» μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προερχόμενος από... τον "κουρασμένο" της ΝΔ;;
Έντονες εσωκομματικές αναταράξεις επικρατούν στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως διαφάνηκε μετά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης στελέχη του κόμματος άσκησαν έντονη κριτική στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, επικρίνοντας τον για μια σειρά επιλογών του.
Ενδεικτική του κλίματος ήταν δήλωση στελέχους του κόμματος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο εξέφραζε την αντίδραση των διαφωνούντων βουλευτών του κόμματος, σχετικά με την στάση του Καμμένου στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Διοικούσας Επιτροπής.
Το στέλεχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συνεδρίαση «τινάχτηκε στον αέρα από την στάση του κ. Καμμένου», κατηγορώντας τον παράλληλα για «δειλία και ανευθυνότητα».
Κατόπιν αυτών, ο Καμμένος ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο., Κ. Μαρκόπουλος, αρνήθηκε να συγκαλέσει το όργανο.
Λόγω της άρνησης του Μαρκόπουλου αποφασίστηκε η αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή γραμματέα Παναγιώτη Μελά, ενώ αποφασίστηκε και νέα σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη στις 13.00.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση με αφορμή την δήλωση που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι παρόντες βουλευτές επισήμαναν τα εξής:
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε παράλληλα την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: