Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Αγρότες: Μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας θα συμμετέχουν οι αγρότες της Λάρισας μαζί με αγρότες των Φαρσάλων.
Μέλη της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11.00, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.
Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα νέα “βάρβαρα αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού: “το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ θα οδηγήσει σε άγρια φορολόγηση τους αγρότες από το πρώτο ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί και η φορολόγηση των χωραφιών σε όλους τους αγρότες. Τα κάθε είδους χαράτσια , οι μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφάλιστρα του ΟΓΑ με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους”, ενώ συνεχίζουν: “η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα φέρει τεράστια μείωση στις επιδοτήσεις και θα επιβάλλει νέους φραγμούς στην παραγωγή οδηγώντας χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα. Μπροστά σε αυτή την επίθεση η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας μας. Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα μας και ταυτόχρονα να ανακόψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ζωή και την επιβίωση μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: