Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητικός, κυνικός, αμετανότητος

“Παραδέχτηκε ότι ο Σόιμπλε του έκανε υποδείξεις, είπε στην κόρη του να μην αγοράσει σπίτι στο εξωτερικό μέχρι να τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα”
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ίσως ο πιο προκλητικός, μέχρι σήμερα, υπουργός Οικονομικών. Δεν φτάνει που διετέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού και βασικού υπεύθυνου για την καταστροφή που υπέστησαν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, του Κώστα Σημίτη. Δεν φτάνει που προπαγάνδισε με προκλητικό τρόπο την λαοκτόνα πολιτική που σε συνεργασία με την τρόικα επέβαλε στον ελληνικό λαό. Δεν φτάνει που ενώ ο ελληνικός λαός οδηγείτο (και οδηγείται) στην εξαθλίωση, εκείνος υποστήριζε ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε (όχι ο ίδιος βέβαια. Στο εξωτερικό υπάρχει άφθονο σούσι). Δεν φτάνει που δήλωσε δημόσια ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν πρέπει να περνούν από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν φτάνει που έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, κάνοντας ακόμη και τους πλέον ειδικούς να αναρωτιούνται με το επίπεδο της οικονομικής του σκέψης. Ο υπουργός Οικονομικών, αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη και … δεξί πλέον χέρι του Αντώνη Σαμαρά στην πορεία για την καταστροφή της χώρας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εξακολουθεί και προκαλεί τον ελληνικό λαό.
Το έκανε από την εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά. Για άλλη μια φορά, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να πυροδοτήσει την κοινωνική βία δηλώνοντας ότι δεν θέλει να είναι εκείνος που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα, προκάλεσε τον ελληνικό λαό.
Διαβάστε μερικές από τις κορυφαίες ατάκες (όπως τις βρήκαμε στο kourdistoportocali.com). Σε παρένθεση μετά από κάθε φράση το σχόλιο του Periodista.
-Τους είπα αν δεν πάρουμε απόψε απόφαση για την Ελλάδα (στο Eurogroup), αύριο η Ελλάδα δεν θα είναι μια χώρα της Δύσης. Μοιραία θα αναζητήσει αλλού την σωτηρία της... (Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει ότι υπάρχει και άλλη δυνατότητα να σωθεί η Ελλάδα, αλλά ο ίδιος συνειδητά οδήγησε το καράβι στην ξέρα).
-Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν όταν αφού είχα μιλήσει στη Βουλή για την επιμήκυνση που είχαμε εξασφαλίσει, με ενημέρωσε η Γραμματέας μου ότι με αναζητεί στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και μου είπε ότι υπάρχει και η Γερμανική Βουλή και πως δεν έπρεπε να έχω πει αυτά πριν ενημερώσει ο ίδιος το δικό του κοινοβούλιο. Λίγο μετά είχα συνάντηση με τα τρία κόμματα όπου ο καθένας έλεγε τα δικά του και είχε τις ενστάσεις του. Ακόμη κι εγώ που είμαι ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος αισθάνθηκα πολύ δύσκολα. (Ομολογεί ο Γιάννης Στουρνάρας ότι λαμβάνει εντολές από τον υπουργό Οικονομικό της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ένα κυρίαρχο κράτος, ο υπουργός Οικονομικών μίας κυβέρνησης που θα γνώριζε από διαπραγμάτευση και όχι μόνο από υποτέλεια θα είχε κλείσει το τηλέφωνο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Θα λογοδοτούσε μόνο στον ελληνικό λαό και όχι στους ξένους εντολείς).
-Ζήτησα από την κόρη μου που είναι παντρεμένη και ζει στο εξωτερικό να μην αγοράσει σπίτι-κάτι που είχε προγραμματίσει να κάνει με τον σύζυγό της-ώσπου να περάσει η κρίση στην Ελλάδα. (Ο ελληνικός λαός ο οποίος φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται έχει συγκλονιστεί. Η κόρη του Γιάννη Στουρνάρα δεν θα αγοράσει σπίτι στο εξωτερικό, την στιγμή που σχεδιάζεται το πλιάτσικο στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων. Εξάλλου υπάρχουν πολυτελή σπίτια, για την οικογένεια, στα βόρεια Προάστια των Αθηνών και στη Σύρο, δίπλα στη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου)
-Δεν φοβάμαι τα συμφέροντα, γιατί είμαι καθαρός, κανείς δεν με κρατάει κι αυτή είναι και η γραμμή του πρωθυπουργού στις αποκρατικοποιήσεις. (Μα είναι ποτέ δυνατόν τα συμφέροντα … να φοβούνται τον εαυτό τους; Το λαό πρέπει να φοβούνται. Και τι εννοεί ο Γιάννης Στουρνάρας ότι με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς συγκρούστηκε ο ίδιος και ο Αντώνης Σαμαράς με τα συμφέροντα;)
-Τα πρώτα Μνημόνια δεν είχαν καν μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, ενώ κάποια επαγγέλματα ποτέ δεν άνοιξαν στην πραγματικότητα μια και δεν είχαν υπογραφεί οι σχετικές διατάξεις. (Μήπως να ξαναπαίξουν τα βίντεο για όλα όσα έλεγε ο Γιάννης Στουρνάρας την εποχή των πρώτων μνημονίων;)
-Είμαστε τυχεροί επειδή μπορεί να αξιοποιηθεί η μεγάλη περιουσία που κατέχει το ελληνικό κράτος και η Εκκλησία, σε αντίθεση με την Γαλλία που σε 500 οικογένειες ανήκει η μισή ακίνητη περιουσία της χώρας. (Ομολογεί για πολλοστή φορά τη διάθεσή του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Τον ελληνικό λαό τον ρώτησε ο κύριος Στουρνάρας;)
-Βρίσκομαι σ΄αυτή τη θέση από πατριωτικό καθήκον. (Σε ποια πατρίδα αναφέρεται; Σε ποια χώρα ακριβώς; Ο νικητής του κουίζ κερδίζει μία θέση σε κρατική τράπεζα, η οποία στη συνέχεια,τυχαία και περιέργως, θα μπατάρει και θα πουληθεί σε ... γαλλικά συμφέροντα)
-Με τίποτε δεν πρόκειται να θυσιάσω το κεφάλαιο αξιοπιστίας που ανέκτησε η Ελλάδα στην Ευρώπη, συμφωνώντας στις Βρυξέλλες και αθετώντας στην Ελλάδα τις συμφωνίες. Προτιμώ να μην ξαναπατήσω το πόδι μου σε Εurogroup παρά να φανώ ανακόλουθος... (Η αξιοπιστία της χώρας, το κεφάλαιο που δημιούργησε ο Στουρνάρας και οι λοιποί υπεύθυνοι της κρίσης αποτυπώνεται κυρίως στις απαξιωτικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Δεν ταιριάζει στην αισθητική μας να τις επαναλάβουμε
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: