Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στα χαρακώματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαδηλώσεις για τον Αλέξη

Εντονη αντιπαράθεση είχαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μια ημέρα πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τις διαδηλώσεις που θα διοργανωθούν την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση των κουκουλοφόρων στην Αθήνα και έκανε λόγο για σχέδιο να κάψει για μια ακόμη φορά την Αθήνα.
«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών» ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ και συμπληρώνει:
«Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα "άκρα" να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».
Αφορμή για τα σχόλια της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια.
Στην ανακοίνωση η Νεολαία του ΣΥΝ ανέφερε πως «η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο».
«Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα» συμπλήρωνε.
Τη σκυτάλη στην έκδοση ανακοινώσεων πήρε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε πως απαξιεί να απαντήσει στα «εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ», τονίζοντας πως τους παραδίδει «στη χλεύη του ελληνικού λαού».
Στην ανταπάντησή της η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «απαντήσει ξεκάθαρα αν καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση», υποστηρίζοντας πως «όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».
Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «νοσταλγούς του εμφυλιοπολεμικού κλίματος» που «τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή».
«Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή» τόνισε η Νεολαία του ΣΥΝ και συμπληρώνοντας στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης: «Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση».
Η συνέχεια της κόντρας στη Βουλή
Σειρά πήραν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, με τους κ. κ. Νταβλούρο και Βούτση να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ζήτησε να αποσυρθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι εμπνευστές της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τέτοια ανακοίνωση ούτε την επομένη του εμφυλίου δεν βγαίνει».
Από την πλευρά της ΝΔ ανέλαβε να απαντήσει ο βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας: «Έπεσαν οι μάσκες. Αποκαλύφθηκε ότι είστε συνοδοιπόροι με τη Χρυσή Αυγή, σας ενώνει το ίδιο μανιφέστο και έχετε την ίδια ιδιότυπη τρομοκρατική αντίληψη».
Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στο κέντρο της πόλης για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Το πρωί, στις 11, δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια φοιτητές και μαθητές, ενώ στο ίδιο σημείο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες και μαζικοί φορείς, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό
Έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει των συγκεντρώσεων και για την αποφυγή επεισοδίων, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 10 το πρωί.
Επί ποδός η Αστυνομία
Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ θα υπάρχει διακριτική παρουσία σε αρκετούς δρόμους του κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: