Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Τι κρύβουν οι αντιφασιστικές κορόνες του ΠΑΣΟΚ

Ποιο κόμμα μιλά για «ανακατάληψη πόλεων από τους μετανάστες» και οργανώνει κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά μεταναστών; Η ΝΔ. Ποιοι ανέχονται και στηρίζουν αυτή την πολιτική; ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που συγκυβερνούν. Ποιοι είναι αυτοί που πατάνε σε αυτή την πολιτική και επιτίθενται σε μετανάστες; Οι χρυσαυγίτες.
Ποια κόμματα, παραμονές των εκλογών του Μάη του 2012, μιλούσαν για «υγειονομικές βόμβες», αναφερόμενα στους μετανάστες; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ποιοι, με την ίδια ακριβώς αιτιολογία, προβαίνουν τώρα σε επιθέσεις και τραμπουκισμούς ενάντια σε μετανάστες στα νοσοκομεία; Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.
Ποιο κόμμα ενδιαφερόταν για την ενίσχυση του ΛΑ.Ο.Σ. γιατί έκοβε ψήφους από τη ΝΔ; Το ΠΑΣΟΚ. Ποιο κόμμα είχε βασικό του σύνθημα παλιότερα το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»; Το ΠΑΣΟΚ. Ποιο κόμμα προβάλλει τώρα το ίδιο σύνθημα; Η Χρυσή Αυγή.
Ποιος έλεγε πριν τις εκλογές του Ιούνη ότι οι παιδικοί σταθμοί έχουν γεμίσει με παιδιά μεταναστών; Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς. Ποιοι κάνουν τώρα χρήση της βουλευτικής τους ιδιότητας και ζητούν στοιχεία για τα μεταναστόπουλα που πάνε στους σταθμούς, σπέρνοντας το δηλητήριο του διχασμού; Οι χρυσαυγίτες βουλευτές.
Τέλος, ποιοι είναι αυτοί που και πριν και μετά αλλά και τώρα, φωνάζουν για τα λεγόμενα «άκρα» και ταυτίζουν τη φασιστική δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής με τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος; Τα αστικά κόμματα, τα επιτελεία τους, ο αστικός Τύπος.
Λέμε τα παραπάνω γιατί εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει αντιφασιστική, αντιναζιστική παντιέρα για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή. Κοροϊδεύουν χυδαία το λαό. Μπαίνουν μπροστά τα φασιστοειδή που τα εξέθρεψε και τα συντήρησε το δικό τους αστικό πολιτικό σύστημα για να παίξουν το ρόλο της αιχμής του δόρατος ενάντια στο λαό και στο κίνημα. Δε χρεώνεται, βέβαια, η δράση και το περιεχόμενό της (επίθεση σε μετανάστες στις λαϊκές, στα δρομάκια γειτονιών, στα νοσοκομεία κ.α.) στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα. Ομως, είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.
Και το χειρότερο για το λαό; Κρύβουν ότι η πραγματική αντίθεση είναι αυτή ανάμεσα στα μονοπώλια και στο λαό και ότι το κάθε κόμμα κρίνεται από το ποια όχθη διαλέγει και υπηρετεί. `Η τα μονοπώλια ή το λαό. Και σε αυτό το δίλημμα πολιτικά έχει απαντήσει και το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή. Είναι με τα μονοπώλια. Αρα, απέναντι στο λαό. Δε μένουν όμως μόνο εκεί. Ο Ε. Βενιζέλος, προχτές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης να προτείνει διάταξη για να τίθενται εκτός νόμου κόμματα που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν «αντισυνταγματικό χαρακτήρα». Ο συγκεκριμένος όρος είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, που θα ήθελε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί το εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει κόντρα στα μονοπώλια.
Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους: Η αντιμετώπιση της δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει και να είναι υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος, που πρέπει να την απομονώσει και να την περιθωριοποιήσει, παλεύοντας συνολικά ενάντια στην αστική εξουσία, γέννημα - θρέμμα της οποίας είναι η δικτατορία των μονοπωλίων, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διαχειριστής, ανεξάρτητα από τον όποιο μανδύα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: