Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος στη Βουλή! - Για χούντα μιλούν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου και χαρακτηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τηλεθεατή

- Τέλος στις παροχές της Βουλής προς το ταμείο των υπαλλήλων της
- Παραιτήθηκαν 500 υπάλληλοι από τη ΔΑΚΕ
- Έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διάσκεψης των Προέδρων
- Απειλούν να τινάξουν στον αέρα το φορολογικό απεργώντας την Παρασκευή
Ενταση επικρατεί και πάλι από το πρωί στην Βουλή. Οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, επικαλούμενοι πληροφορίες ότι προωθείται με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών.
Αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.
Κάποιοι απειλούν ακόμα και με απεργία την Παρασκευή προκειμένου να μην κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μεταξύ άλλων σε επιστολή τους μιλούν για: "Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία."
Κατηγορούν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι "Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα."
Εντωμεταξύ, δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (από τις 07/12/2012) πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας πλέον το ταμείο αρωγής των υπαλλήλων της Βουλής (Τ.Α.Υ.Β.) θα σταματήσει να λαμβάνει παροχές όπως τα ενοίκια από το εστιατόριο και το κυλικείο του Κοινοβουλίου, ποσοστό επί των προμηθειών της Βουλής (περίπου 7%) κλπ..
Βάση του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «επείγουσες ρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας», που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού προβλέπεται… «η κατ’ έτος επιχορήγηση του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής από τον Προυπολογισμό της Βουλή είναι ίσου ύψους με τις κρατήσεις που διενεργούνται σε βάρος των μετόχων του Ταμείου επί των τακτικών αποδοχών τους. Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου καταργείται».
ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία.
Χθες το βράδυ, η συγκυβέρνηση προσπάθησε να επαναλάβει τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που εγκαινίασε στο Μεσοπρόθεσμο. Με αίμα στην αρένα.
Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους υπαλλήλους της Βουλής, την οποία θέλησε να καταθέσει μαζί με το εξοντωτικό για τη μέση ελληνική οικογένεια και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα φορολογικό νομοσχέδιο.
Πάγωσε το νομοσχέδιο, πάγωσε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα.
Υπενθυμίζουμε στο λαό, αυτό που γνωρίζει η συγκυβέρνηση:
Με τις νέες περικοπές, η μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνάει το 63% σε σχέση με το 2009. Ανάλογη εισοδηματική μείωση δεν έχει υποστεί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και είναι απαράδεκτες.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη. Γιατί το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από λίγες μέρες, αναστέλλει έως τις 31.12.2016 μειώσεις πέραν του 25% στις συνολικές μηνιαίες αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους σταματήσουμε τώρα. Κινητοποιούμαστε δυναμικά για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της τρόικα και κάθε άλλου νομοσχεδίου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή όλων μας σ’ αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: