Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Αποφύγετε... τους καλλίγραμμους στο γυμναστήριο

Μια γρήγορη συμβουλή εάν θέλετε να μην εγκαταλείψετε το γυμναστήριο: Μείνετε μακριά από τους καλλίγραμμους και ιδιαίτερα αθλητικούς τύπους.
Αυτό συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι νεαρές γυναίκες που γυμνάζονται δίπλα σε... κορμάρες, διαθέτουν λιγότερο χρόνο στην προπόνηση και καταλήγουν να αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους.Όπως γράφουν οι επιστήμονες στη «Διεθνή Επιθεώρηση Διατροφικών Διαταραχών» (ΙJΕD), μελέτησαν 45 φοιτήτριες, οι οποίες είτε γυμνάζονταν δίπλα σε καλογυμνασμένες συνομήλικές τους είτε δίπλα σε... κοινές θνητές.
Όταν στο διπλανό μηχάνημα γυμνάζονταν οι καλλίγραμμες γυναίκες, οι φοιτήτριες περνούσαν κατά 25% λιγότερο χρόνο στα μηχανήματα, ενώ οι απαντήσεις τους σε ειδικά ερωτηματολόγια έδειξαν ότι μειωνόταν και η αυτοεκτίμησή τους.
Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι το ηθικό μας πλήττεται άσχημα όταν γυμναζόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση από εμάς- συνεπώς αυτό δεν είναι καλή ιδέα για όποιον προσπαθεί να βάλει το γυμναστήριο στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: