Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Υπάρχουν εξωγήινοι που ζουν… στη Γη!!

Στην απεραντοσύνη του διαστήματος, υπάρχουν τόσοι πλανήτες της ίδιας μορφής με τη Γη, όσα και τα άστρα του σύμπαντος. Δηλαδή, εκατοντάδες δισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων!
Αυτό υποστηρίζει ο αμερικανός αστρονόμος Άλαν Μπος, ο οποίος θεωρεί ότι είναι αναπόφευκτη η δημιουργία ζωής πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Επιπρόσθετα, προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, η ερευνητική του ομάδα θα εντοπίσει στο Γαλαξία μας, τουλάχιστον έναν πλανήτη της ίδιας μορφής με τη Γη.
Ο Μπος υποστηρίζει ότι το σύμπαν είναι γεμάτο από ζωντανούς οργανισμούς, γεγονός που ενισχύει τη θεωρία ότι υπάρχουν αμέτρητοι κατοικήσιμοι πλανήτες που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη Γη.
Παρόμοιες απόψεις, έχει και ο κοσμολόγος Πολ Ντέιβις, του πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος εξηγεί ότι οι εξωγήινοι πιθανόν να ζουν ακόμα και ανάμεσά μας, χωρίς, όμως, να τους έχουμε εντοπίσει.
Αυτό είναι πιθανόν να συμβαίνει, αφού η εξωγήινη ζωή ενδεχομένως να έχει μορφή βακτηρίων και μικροβίων, τα οποία δεν έχουν τα ίδια βιοχημικά χαρακτηριστικά με τους γήινους οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: