Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Οι άντρες και οι γυναίκες που εργάζονται, αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή.

Η εργασία δεν σκοτώνει τον έρωτα
Ο δεύτερος μισθός στο σπίτι διώχνει πολλά άγχη από τα ζευγάρια.
Η καλή σεξουαλική ζωή δεν είναι προνόμιο μόνο των ανθρώπων που έχουν άπειρο ελεύθερο χρόνο. Η ποιότητα στο σεξ συνδέεται- ιδιαίτερα sτις γυναίκες- άμεσα με θέματα όπως η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτησία και φυσικά η συναισθηματική επαφή».
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας για το πώς επηρεάζει η εργασία τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, προκύπτει ότι έχει ευεργετική επίδραση. Το εν λόγω Ινστιτούτο μελέτησε 500 ζευγάρια μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας, από τα οποία στα 250 εργάζονται ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ στα υπόλοιπα 250 εργάζεται μόνο ο άνδρας.
Eπίσης καταδεικνύει ότι οι άντρες και οι γυναίκες που εργάζονται, αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή με τον σύντροφό τους. Στα ζευγάρια που εργάζεται μόνο ο άνδρας, η επιθυμία είναι μειωμένη και για τα δύο φύλα, με ένα σημαντικό ποσοστό να μην έχει σχεδόν καθόλου επιθυμία. Όσον αφορά στις γυναίκες που εργάζονται, είναι αλήθεια ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, κάτι που οφείλεται στο ότι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη συναισθηματική επικοινωνία με τον σύντροφό τους, όταν νιώθουν ότι προσφέρουν και είναι σημαντικές στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: