Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Σημαντικό βήμα για τη θεραπεία της λευχαιμίας

Κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν έπειτα από έρευνα ότι ο συνδυασμός αρσενικού και βιταμίνης Α είναι θεραπευτικός για τους ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του αίματος και του μυελού των οστώνΟι γιατροί αναφέρουν ότι χορήγησαν το φάρμακο σε 85 ασθενείς, τους οποίους παρακολούθησαν για διάστημα 70 μηνών κατά μέσο όρο. Από αυτούς, οι 80 ασθενείς ανένηψαν πλήρως και οι ερευνητές δεν εντόπισαν κανένα σχετικό επακόλουθο πρόβλημα στην καρδιά ή τους πνεύμονες, ούτε υπήρξε ανάπτυξη μεταστατικών καρκίνων.Δύο χρόνια μετά τη θεραπεία, τα επίπεδα του αρσενικού στα ούρα και το αίμα των ασθενών ήταν πολύ χαμηλότερα των ορίων ασφαλείας" λένε οι ερευνητές. "Η θεραπεία ήταν αποτελεσματική... και είχε καλύτερο αποτέλεσμα από τη μεμονωμένη χορήγηση των δύο φαρμάκων.
Μάλιστα προτείνεται η χορήγηση της θεραπείας αυτής σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος και του μυελού των οστών, ή από οξεία προμυελοκυτταρική λευχαιμία.Ενώ η βιταμίνη Α θεωρείται από μερικούς ειδικούς ως έγκυρη θεραπεία, αυτή είναι η πρώτη φορά που η χρήση της παρακολουθείται για τόσο μεγάλο διάστημα.
Από τον 18ο αιώνα, παράγωγα αρσενικού χρησιμοποιούνται ως φάρμακα για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει εγκρίνει από το 2000 τη χρήση του αρσενικού για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του αίματος και του μυελού των οστών.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: