Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ανακαλύφθηκε η "πιο όμορφη" μούμια

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως της ημέρας την "πιο όμορφη" μούμια που ανακαλύφθηκε την Τετάρτη μέσα σε πέτρινη σαρκοφάγο στη νεκρόπολη της Σακάρα, νότια του Καΐρου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ανώτατο Συμβούλιο αρχαιοτήτων.
Η σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε σε μια αίθουσα τάφου που τοποθετείται χρονικά στην εποχή της έκτης δυναστείας του Αρχαίου Βασιλείου (περίπου το 4300 πχ) και περιείχε 30 μούμιες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου αιγυπτιακών αρχαιοτήτων Ζάχι Χαουάς, η μούμια που περιγράφεται ως "άριστα διατηρημένη , και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση", μπορεί να περιέχει περίπου 100 φυλαχτά από χρυσό που χρησιμοποιούντο για την προστασία των νεκρών.
"Η αποστολή ανακάλυψε επίσης ένα μουμιοποιημένο σκύλο που θα μπορούσε να είχε διατηρηθεί μετά από αίτημα ενός των νεκρών για να τον συνοδέψει στο τελευταίο του ταξίδι. "
Η περιοχή της Σακάρα είναι μια τεράστια νεκρόπολη της περιοχής της αρχαίας Μέμφιδος όπου βρίσκονται αναρίθμητοι τάφοι και οι πρώτες φαραωνικές πυραμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: