Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Βαλβέρδε: «Νίκη με καθαρό σκορ…»

Νίκη με μηδέν παθητικό είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στο αυριανό παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν για τους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του και σοβαρότητα: «Αυτό που μας νοιάζει είναι να πάρουμε ένα καθαρό σκορ για να έχουμε πολλές ελπίδες πρόκρισης. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους και εμείς τρίτοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός. Από τη μεριά του ο Αντώνης Νικοπολίδης παραδέχτηκε ότι: «Πιο σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ. Οι άλλοι θα έρθουν με αυτό το σκοπό, έτσι ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισης στο άλλο ματς».
«Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι η Σεντ Ετιεν είναι τελευταία στην Γαλλία και εμείς είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα, γιατί τότε αυτό είναι που θα μας μπερδέψει και μπορεί να παγιδευτούμε. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι αυτοί πως τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους, ξεπερνώντας ακόμη και τη Βαλένθια, ενώ εμείς ήμασταν τρίτοι. Πρόκειται για μία ομάδα με νεαρούς παίκτες, πολύ αθλητική, που τρέχει συνέχεια μέσα στο γήπεδο», τόνισε αρχικά ο Βαλβέρδε και συνέχισε αναφερόμενος στο ρεκόρ που πρόκειται να σπάσουν οι Πειραιώτες με νίκη στο αυριανό ματς (θα φτάσουν στις 17 εντός έδρας): «Εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα στατιστικά, ούτε τους ποδοσφαιριστές μου. Αυτό που μας νοιάζει είναι να πάρουμε ένα καθαρό σκορ για να έχουμε πολλές ελπίδες πρόκρισης».
Παράλληλα αποκάλυψε πως ο Λέτο δεν θα αγωνιστεί καθόλου στο αυριανό παιχνίδι και ακολούθως σχολίασε τα όσα ακούγονται, περί εύνοιας του Ολυμπιακού στα σφυρίγματα της ομάδας έναντι των αντιπάλων: «Αυτό που λένε είναι τρελό, δηλαδή 14 βαθμοί διαφορά έχουν έρθει από τη διαιτησία»;
Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό στόχο των πρωταθλητών και αν μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία του με την Εσπανιόλ (είχε φτάσει στον τελικό του ΟΥΕΦΑ), απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία με την Εσπανιόλ. Ίσως το γεγονός, αν βλέπουμε κάθε παιχνίδι ως τελικό μας βοηθήσει να φτάσουμε μακριά στη διοργάνωση».
Πάντως το σίγουρο είναι πως οι μεγάλες σε έκταση νίκες κόντρα σε Χέρτα και Μπενφίκα, δημιουργούν προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας: «Εμείς δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε σκορ ούτε τίποτα και να γνωρίζουν όλοι ότι η πρόκριση θα τελειώσει στο δεύτερο παιχνίδι, διότι καμία ομάδα δεν περνά από το πρώτο ματς». Κλείνοντας, ο Βάσκος σχολίασε και την κακή εικόνα των παικτών του στο περασμένο παιχνίδι με τον Άρη: «Για 85 λεπτά έμεινα ικανοποιημένος, αλλά τα τελευταία πέντε λεπτά δεν με χαροποίησαν».
Την πλευρά των παικτών εκπροσώπησε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ουσιαστικά, ο έμπειρος τερματοφύλακας τάχθηκε υπέρ της άποψης του προπονητή του, λέγοντας ότι: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε μια καθαρή νίκη, έστω και με 1-0.Πιο σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ. Οι άλλοι θα έρθουν με αυτό το σκοπό, έτσι ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισης στο άλλο ματς. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι υπάρχουν μεγαλύτερα κίνητρα. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην έχουμε την απόδοση που είχαμε αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ξανακάνουμε εμφανίσεις όπως αυτές με Μπενφίκα και Χέρτα».
Ερωτηθείς για το αν η βαθμολογική απόσταση (14 βαθμοί από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) αφήνει περιθώρια για χαλαρότητα στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στον Ολυμπιακό. Πρέπει πάντα να παίζεις καλά, όπου μόνο τότε θα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα.'Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Ακόμα και σε παιχνίδια που έχουμε μέτρια απόδοση δεχόμαστε κριτική. Στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζουμε, έχοντας και καλή απόδοση. Μόνο τότε είμαστε ευχιαριστημένοι. Δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια».
Ακολούθως, ο διεθνής πορτιέρο έκανε ένα μικρό σχόλιο για τις δυνατότητες της γαλλικής ομάδας: «Ολοι αντιμετωπίζουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια διαφορετικά. Θα δούμε μια καλή ομάδα αύριο, ασχέτων αν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας δεν διανύει την καλύτερη της χρονιά. Είναι ομάδα φιλόδοξη και νέα και θα παλέψει για το καλό αποτέλεσμα», ενώ όταν ρωτήθηκε για το μεγάλο ατού της ομάδας του, είπε: «Παρουσιάζουμε μια καλή ισορροπία. Στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και με πολλά τέρματα, αλλά και στην περίπτωση που δεν είμαστε πολύ καλοί η άμυνά μας κρατάει τα αποτελέσματα. Δεν μας φοβίζει τίποτα. Εχουμε παίξει και με καλύτερες ομάδες. Θα προσπαθήσει να σκοράρει αλλά πιστεύω ότι πρώτα το μεγαλύτερο βάρος θα το ρίξει στην άμυνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: