Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Θορυβήθηκε το Μαξίμου από την «πιστολιά» Κουβέλη

Να μην χαλάσει η καλή χημεία Σαμαρά - Κουβέλη με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου που ψάχνει έναν εύσχημο τρόπο για να προχωρήσει το παραπλήσιο μέτρο.
Χαμηλούς τόνους έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν από τα ταξίδια του σε Βερολίνο και Παρίσι, στο εσωτερικό μέτωπο έπειτα από την «πιστολιά» του κ. Κουβέλη για την εργασιακή εφεδρεία.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε αιφνιδιασμός από τον τρόπο αλλά και τον χρόνο που έγινε η συγκεκριμένη τοποθέτηση αλλά στη συνέχεια, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ενημερώθηκε ο κ. Σαμαράς και ουδόλως έδειξε να ανησυχεί, αποφασίστηκε να γίνει μία εξαιρετικά προσεκτική διαρροή σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κουβέλης εμφανιζόταν να διαφωνεί με το προηγούμενο μοντέλο της εφεδρείας το οποίο επιχείρησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Είναι έτσι όμως τα πράγματα; Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν με ακρίβεια το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν γίνει αρχικά μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων όπου ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε αναλύσει την πρόταση της ΝΔ για την εφεδρεία. Οι ενστάσεις είχαν διατυπωθεί και τότε, το θέμα «πάγωσε» αλλά στη συνέχεια μπήκε εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων λόγω του σκληρού πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα της εφεδρείας συνεχίζει να παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων:
- Για όσους είναι κοντά στη σύνταξη
- Για υπαλλήλους που ελέγχονται πειθαρχικά
- Όχι για όσους έχουν μπει στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ
- Όχι για τους μόνιμους αλλά τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους
- Με το 65% του μισθού για τρία χρόνια

Τα σενάρια είναι πολλά ωστόσο η «κόκκινη γραμμή» του κ. Κουβέλη, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και το εσωκομματικό του ακροατήριο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια συζητήσεων τουλάχιστον υπό τους όρους που έγινε η συζήτηση για την εφεδρεία.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως ακόμη και η λέξη εφεδρεία ενοχλεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Δημοκρατική Αριστερά και ψάχνουν έναν εύσχημο τρόπο για να εφαρμοστεί το όποιο μέτρο αποφασιστεί -μέτρο που σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο μπορεί να αποφέρει στα κρατικά ταμεία έως και 1 δισ. ευρώ.
Τις εκτιμήσεις όμως αυτές δεν τις συμμερίζονται στο επιτελείο του κ. Κουβέλη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το μπαράζ των σεναρίων και των διαρροών που γίνονται για το πακέτο των μέτρων - παρά το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου έχουν ξεκαθαρίσει πως υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=167977&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: