Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σκληρή στάση Σόιμπλε και Ρέσλερ - Λένε «όχι» στην επιμήκυνση

Ούτε να ακούν δεν θέλουν οι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Φίλιπ Ρέσλερ για το ενδεχόμενο παράτασης χρόνου στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επιμένει πως η παράταση χρόνου δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, ενώ σε συνέντευξη του στον σταθμό SWR τόνισε πως «περισσότερος χρόνος σημαίνει και περισσότερα χρήματα».
Ο κ.Σόιμπλε είπε πως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη σε όλους η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη έχει εξαντλήσει τα όρια της οικονομικής βιωσιμότητας όσον αφορά στο ελληνικό πακέτο διάσωσης.
Την ίδια σκληρή γραμμή για την Ελλάδα ακολουθεί όμως και ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος αν και συμφωνεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζει χαρακτηριστικά πως «εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρχουν». Σε συνέντευξη του στην Βild επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ θα επιτευχθεί αν όλοι τηρούν τους κανόνες. «Αυτό σημαίνει ακόμη ότι όποιος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να περιμένει περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Αλλά και μια χρονική παράταση, όπως ζητεί η ελληνική κυβέρνηση, δεν θα βοηθήσει περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: