Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Είναι ο καπιταλισμός -στην Ελλάδα- ηλίθιε

Υπάρχει η ανάπτυξη της Γερμανίας και η ανάπτυξη της Ελλάδας. Η πρώτη αυξάνει το ΑΕΠ της λόγω επενδύσεων και εξαγωγών. Η δεύτερη αυξάνει το ΑΕΠ της μέσω της κατανάλωσης. Το αποτέλεσμα ίδιο - ανάπτυξη. Η διαφορά τεράστια. Αυτό είναι το ‘’κοινό μυστικό’’ που αρνούνται πεισματικά να δεχτούν (δημοσίως) τα κόμματα στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση οι πολίτες που αυτά εκπροσωπούν.
Η γερμανική ανάπτυξη χρηματοδοτήθηκε από τις επενδύσεις που παρήγαγαν εξαγωγές. Η ελληνική ανάπτυξη χρηματοδοτήθηκε από τα δανεικά που έπαιρνε το κράτος και τα μοίραζε στην αγορά. Η συνταγή του μπαμπά Παπανδρέου που σαν ευαγγέλιο ακολούθησαν τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης.
Όταν μας τέλειωσαν τα δανεικά μας τελείωσε και η ανάπτυξη. Έτσι απλά. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ψάχνει την ανάπτυξη που θα έρθει ξανά μέσα από τα δανεικά. Δεν ξέρει κάτι άλλο και δεν ζητάει κάτι άλλο.... Κανονικά θα έπρεπε να είναι όλη μέρα στους δρόμους και να απαιτεί να ανοίξουν νέα εργοστάσια, αντ' αυτού είναι στους δρόμους και απαιτεί να κλείσουν τα ελάχιστα εναπομείναντα.
Η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη γιατί ο λαϊκισμός έχει καταφάει σανκαρκίνωμα τα σωθικά της. Η άρχουσα τάξη έχει μάθει να διορίζει, να δανείζεται και να κατασκευάζει θεωρίες συνωμοσίας. Οι πολίτες έχουν μάθει να ζητούν διορισμούς, να δανείζονται και να αναπαράγουν τις θεωρίες συνωμοσίας που τους ταΐζουν. Που μυαλό για επενδύσεις και εξαγωγές, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους κουτόφραγκους που θα μας δανείζουν αιωνίως επειδή κάποτε δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο.
Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα φτιάχτηκε με σφυροδρέπανο.
Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: