Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι υπουργοί φέρονται πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει εάν δεν φθάσει ο μισθός στα 300 ευρώ!!!!

Το πακέτο περικοπών ύψους 11,7 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τουπουργικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως σήμερα γνωστά το βασικό σενάριο περιλαμβάνει βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στα προνοιακά επιδόματα, στις αμοιβές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η λίστα των σκληρών μέτρων βρίσκεται ήδη στους κυβερνητικούς εταίρους.
Οι υπουργοί φέρονται πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει εάν δεν φθάσει ο μισθός στα 300 ευρώ!!!! Έχουν κάνει κάποια μελέτη; Ή κάνουν ότι τους πει ο Υπ. Οικονομικών που συνομιλεί με την τρόικα, η οποία σαν γνήσιος τοκογλύφος τα λεφτά της θέλει να πάρει πίσω με τόκο και ότι νάναι ας γίνουν οι συνταξιούχοι. Ας πεθάνουν. Σε μια χώρα με 1 στους 3 εργαζόμενους στη βαριά βιομηχανία του τουρισμό ανασφάλιστους και με "μαύρη εργασία" και 2 με 3 στους 10 μετανάστες κατοίκους να είναι μετανάστες και λαθρομεταναστες τι περιμένεις; Οι υπουργοί και οι τοκογλύφοι στράφηκαν στους συνταξιούχους που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν.
ΥΓ: Το να πληρώσει ένας που βγάζει 100.000 ευρώ το χρόνο 10.000 φόρο δεν είναι τίποτα για αυτόν. Να πληρώσει όμως ένας συνταξιούχος 1000 ευρώ από τα 8 με 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα είναι η καταστροφή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: