Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γιατί επί ΝΔ πάντα μπαίνουν οι περισσότερες πυρκαγιές;

Οι χθεσινές αναφορές του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια για πιθανό σχέδιο εμπρηστών να κάψουν την Ελλάδα και η διαταγή του να ερευνήσει η ΕΥΠ, δεν είναι αστεία υπόθεση. Όπως αστείο δεν είναι και το γεγονός ότι μέσα 6 μέρες έχουν πιάσει περίπου 360 πυρκαγιές, κάτι που σημαίνει 60 κάθε μέρα (η πληροφορία είναι διασταυρωμένη). Πολλές από αυτές ταυτόχρονα στη Χίο, τη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο.
Το ποιοτικό όμως στοιχείο, είναι πως το 80% περίπου των πυρκαγιών, έχει ξεκινήσει μετά τις 2 τα ξημερώματα, γεγονός που κάνει την κυβέρνηση
να πιστεύει- με βάση και τα ευρήματα που έχει εντοπίσει- πως πρόκειται σε κάθε περίπτωση για εμπρησμούς. Για αυτό και η κυβέρνηση ζήτησε την συνδρομή της ΕΥΠ.
Δεν ξέρουμε αν οι καταγγελίες για πληρωμένους εμπρηστές, πράκτορες ή όχι ξένων υπηρεσιών είναι αληθινές. Ούτε ξέρουμε αν γίνονται για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στην Πυροσβεστική όπου φέτος της έχει κοπεί το 45% της πίστωσης.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ελλάδα καίγεται κάθε χρόνο, ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία που καταστρέφει την οικονομία ενώ ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Θα θυμίσουμε, όμως, μια πρόσφατη ιστορία. Πριν από οκτώ μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, είχε μιλήσει σε τουρκική εφημερίδα και είχε αποκαλύψει ότι την περίοδο 1993-1996 όταν πρωθυπουργός ήταν η Τ. Τσιλέρ, υπήρχαν Τούρκοι μυστικοί πράκτορες που έβαζαν φωτιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, είχε πει ότι υπήρχαν και μυστικά κονδύλια που δίνονταν για το σκοπό αυτό.
Τότε είχε προκληθεί σάλος, η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε ζητήσει εξηγήσεις, ο Γιλμάζ είχε προσπαθήσει να ανασκευάσει, η Άγκυρα έκανε την… πάπια, κάποιοι δήμαρχοι όπως ο Στεργίου της Πεντέλης είχαν καταθέσει μηνύσεις κατά της Τουρκίας. Έκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κανείς δε μας είπε τι έγινε και αν το βαθύ κράτος της Τουρκίας ήταν πίσω από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο μάλιστα είχαν καεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, κυρίως στην Πεντέλη.
Να υπενθυμίσουμε επίσης πως το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πείτε με, λοιπόν, συνωμοσιολόγο αλλά γιατί επί ΝΔ πάντα μπαίνουν οι περισσότερες πυρκαγιές;
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: