Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο κώλος του Ηγέτη

Η στιγμή που περίμενε ολόκληρη η τιμημένη ελληνική δεξιά επιτέλους έφτασε. Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν ,οι ορχήστρες παρατάχθηκαν σαν υπάκουα στρατιωτάκια,τα βάθρα στολίστηκαν με δημοσιογραφικά μικρόφωνα και τα τραπέζια των επίτιμων προσκεκλημένων με τα μεταξωτά τραπεζομάντιλα περίμεναν στην εντέλεια γιατί μετά από τέτοια κοπιαστική συνάντηση,οι ηγέτες χρειάζονται ενέργεια ώστε να συνεχίσουν καρδαμωμένοι το έργο της αφαίμαξης.
Το αυστηρό πρωτόκολλο δεν περιλαμβάνει μόνο τις πυρετώδεις ετοιμασίες της μιας πλευράς. Χρειάζεται να προετοιμαστεί κατάλληλα και η άλλη για να δέσει το σκηνικό.
Οι ετοιμασίες της δεξιάς οικογένειας σε μια τόσο στενή οικονομικά περίοδο ,δεν είναι αντίστοιχης επισημότητας και χλιδής.Μια τηλεόραση , ένας άνετος καναπές και πολύ ησυχία είναι αρκετά.Για την δεξιά οικογένεια η παρουσία του φυσικού της ηγέτη δίπλα στην ηγέτιδα του 4ου ραιχ (χαρακτηρισμός των δεξιών και ακροδεξιών πατριωτών οι οποίοι δεν ανέχονται την υποδούλωση στους γερμαναραδες),αρκεί ώστε να αναπληρωθεί το χαρισμένο της εισόδημα και να ανακουφιστούν οι ...
βασανισμένες από τα απανωτά χτυπήματα των αλλόθρησκων ψυχές της.
Η στιγμή είναι πραγματικά ιερή. Γύρω από την επίπεδη πλάσμα θα καθίσουν τρεις γενιές παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων αναμένοντας την στιγμή που ο Ηγέτης θα ρίξει το δεξί άπερκατ στην ναζίστρια και θα της κάνει τα μούτρα κρέας. Είχανε προηγηθεί κιλοτόνοι αντιστασιακού λόγου τα προηγούμενα χρόνια, με ενδιάμεσους σταθμούς τρία ολόκληρα αναπτυξιακά Ζάππεια .
Ποιος άλλος ηγέτης στο παρελθόν είχε υψώσει τόσο πολύ το πατριωτικό του ανάστημα ,είχε μηδενίσει στα χαρτιά ελλείμματα, χρέη και τοκοχρεολύσια κάνοντας τα επενδυτικά funds να παρακαλάνε σαν πεινασμένοι ζητιάνοι;
Ποιος άλλος Ηγέτης είχε στο παρελθόν την στήριξη της Μεγαλόχαρης;
Καβάλα στο κατάλευκο του άτι ,αρματωμένος σαν αστακός, υπό τις αέρινες μελωδίες του Πάνου Γαιτάνου ως άλλος Κωσταντίνος Παλαιολόγος ,έδειχνε πανέτοιμος να κάνει μια μπουκιά το Βερολίνο.
Αυτό διαφήμιζε τόσα χρόνια το δεξιό μαντρί με σιγουριά,αυτό περίμενε να δει και η οικογένεια στον τηλεοπτικό της δέκτη. Σαν μια φυλή πρωτόγονων ,μαζεμένοι όλοι γύρω από τη φωτιά, αγωνιούσαν να χορέψουν το χορό των μαχητών του καναπέ, καταδικάζοντας εαυτούς και αλλήλους στο θάνατο .Όλοι μαζί ενωμένοι να καταδυθούν σε έναν ακόμα ωκεανό ψέματος, ελπίζοντας να βγούνε κάποια στιγμή στην επιφάνεια νικητές .Ένας τηλεοπτικός πόλεμος μαίνεται μεταξύ δεξιάς και αριστεράς και τα χαρακώματα ,μέχρι αυτές να έρθουν σε ανακωχή, γεμίζουν καθημερινά με αληθινά πτώματα. Ο θεός είναι μεγάλος και δεν πρόκειται να αφήσει αβοήθητο το έθνος των περήφανων νοικοκυραίων να χαθεί κάτω από τις ερπύστριες της Μέρκελ, ή ακόμα χειρότερα, των αριστερών.
Οι πολυπόθητες ειδήσεις επιτέλους αρχίζουν. Η παρουσιάστρια ή ο παρουσιαστής (αναλόγως τι προϊόν προτιμάει ο πελάτης)ξεκινάνε με τους σύντομους τίτλους.
Οι τίτλοι είναι αρκετοί για να φτιάξουν το κλίμα του εσωτερικού τρομοκράτη εχθρού της δημοκρατίας,τώρα που κανένας εξωτερικός δεν βρίσκεται πρόχειρος.Τα κύματα του μίσους δεν αργούν να σκάσουν στη βεράντα της οικογένειας.Αργά αλλά σταθερά εισβάλουν όπως καθε βράδυ στο σαλόνι ,προτού καν ξεφωνίσει την χιλιοπαιγμένη κασέτα ο ηγέτης. Είχε και ο αρχηγός της οικογένειας μια ακόμα άσχημη μέρα στη δουλειά ,οπότε χρειάζονταν αυτές τις ενέσεις ανωτερότητας απέναντι στους εχθρούς του έθνους ,να νιώσει και αυτός για μια ώρα σπουδαίος.
“Ουδείς αναμάρτητος! Ό,τι αποφασίσει η τρόικα!”
Αυτό ήταν ένα άνοστο αστείο με το οποίο η οικογένεια καθόλου δε γέλασε .Ονειρεύονταν ηγέτη πάνω στον λευκό επιβήτορα,κλητήρας με σαράβαλο παπί της βγήκε. Το κομματικό μαντρί είχε καταφέρει να την πείσει πως ο ηγέτης θα δείξει το μέγεθος των όρχεων του στην Μέρκελ ,αλλά αυτός γύρισε τον κώλο του και έχεσε την οικογένεια μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Σίγουρα θα τον είχαν πάρει χαμπάρι από τα πέρυσι όταν έκανε εκείνη την μεγαλειώδη κολωτούμπα ,αλλά τέτοιο δειλό ανθρωπάκι ανίκανο να αρθρώσει μια κουβέντα στην αφέντρα , δεν θα περίμενε κανείς ψηφοφόρος του. Στην τρόικα μαλάκας και στους φτωχούς και κατατρεγμένους μάγκας.
Τέρμα οι διακοπές ,τα κινητά και τα αμάξια δεξιέ νοικοκύρη .Τέρμα ακόμα και στα αναγκαία έξοδα,αλλά όχι επειδή ανακάλυψες από μόνος σου πως η υπερεξάντληση των φυσικών πόρων και η υπερεκμετάλλευση των ανθρώπινων ψυχών για να έχεις όλα αυτά τα εντυπωσιακά καταναλωτικά στολίδια στο τραπέζι σου,πρέπει κάποτε να σταματήσουν,αλλά γιατί τα παιδιά κάποιων θα πρέπει να εξακολουθούν να ζουν πλουσιοπάροχα ενώ τα δικά σου πρέπει να γίνουν ζητιάνοι σε ένα περιβάλλον ζούγκλας όπου δικαίωμα στην ύπαρξη θα έχουν μόνο οι οικονομικά ισχυροί. Και οι πενιχρές καταθέσεις σου έχουν μπει στο στόχαστρο και το κεραμίδι που έχυσες κιλά ιδρώτα να το κάνεις δικό σου. Τα νούμερα δε βγαίνουν θα σου πει ο ηγέτης γεμάτος θλίψη .Ούτε θα βγουν μετά από ένα μήνα ,μετά από ένα χρόνο,ποτέ.
Δεξιέ νοικοκύρη ξύπνα επιτέλους! Θα χορεύεις από εδώ και στο εξής ξυπόλητος πάνω στα κάρβουνα της φτώχειας και θα ντύνεσαι με τον μαρασμό την πολιτισμικής κατάπτωσης.Θα θέλεις ο κόσμος να σταματήσει να γυρίζει για να κατέβεις μήπως και γλυτώσεις ,αλλά δεν είναι σχέδιο του διαβόλου αυτό για να εξορκιστεί με προσευχή.
Ήσουν ο μεζές που λιγουρεύονταν ο κάθε εκατομμυριούχος. Ήσουν ο έρωτας κάθε παρουσιαστή .Ήσουν το προεκλογικό εικόνισμα,ο κύριος Τάδε όταν υπέγραφες στο τραπεζικό υποκατάστημα. Είχες αξία όσο είχες λεφτά να ξοδέψεις. Τώρα είσαι απλά ένα στατιστικό νούμερο,η διαπραγματευτική ιδιοκτησία κάποιου ηγέτη,το σφαγιασμένο πρόβατο στο βωμό γιατί πλέον περισσεύει.
Ο ηγέτης σε ανάγκασε να δεις όλη σου τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν ειλικρινής κρετίνος άσχετα αν σε εξαπάτησε και αυτός με τις πέντε χιλιάδες προεκλογικές του μπαρούφες, όπως όλοι οι προηγούμενοι .Αυτος θα εξακολουθεί να ζει την μεγάλη ζωή αλλά εσύ τι θα κάνεις;Παρακάτω δεν έχει. Ο ηγέτης σου κλείνει τις πόρτες αλλά η κοινωνία στις ανοίγει. Μη κάνεις το ίδιο λάθος ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: