Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ορίστηκαν οι νέοι τομεάρχες στο ΠαΣοΚ

Πρόκειται για στελέχη από όλες τις τάσεις του Κινήματος
Στελέχη από όλες τις τάσεις του ΠαΣοΚ αξιοποιήθηκαν ως υπεύθυνοι των οργανωτικών τομέων του Κινήματος, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς τα περισσότερα ονόματα είχαν ήδη διαρρεύσει.
Με απόφαση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου ορίζονται: Στον τομέα Αυτοδιοίκησης ο κ. Φ. Χατζημιχάλης, στον τομέα Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού η κυρία Αθηνά Δρέττα, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτβμ ο κ. Β. Χρονόπουλος, Συνδικαλιστικού ο κ. Γ. Αλιβιζάκης, Αγροτικών Συναιτερισμών και Συλλόγων ο κ. Μιχ. Τζελέπης, Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων ο κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος, Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων ο κ. Εμμ. Όθωνας, Γυναικών η κυρία Ζέφη Δημαδάμα, Απόδημου Ελληνιμσού ο κ. Χρ. Σμυρλής.
Ο τομέας Διεθνών Σχέσεων υπάγεται στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου του ΠαΣοΚ με διευθύντρια την κυρία Χριστίνα Μανωλοπούλου.
Στον κρίσιμο τομέα της παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ανακοινώθηκαν τελικώς τρία ονόματα: Ο κ. Χρ. Βερελής αναλαμβάνει τον τομέα Προγραμματικού Σχεδιασμού, ο κ. Χρ. Πρωτόπαππας τον τομέα Τεκμηρίωσης και ο κ. Γ. Κουτρουμάνης τον τομέα Κοινωνικού Διαλόγου.
Ο κ. Κ. Καρτάλης, το όνομα του οποίου ακούστηκε πολύ το προηγούμενο διάστημα καθώς διατηρεί στενή σχέση με τον κ. Βενιζέλο, επέλεξε να ασχοληθεί με τα επιστημονικά του καθήκοντα στο πανεπιστήμιο προσφέρθηκε όμως να βοήθησει όπου του ζητηθεί χωρίς να συμμετέχει σε κάποιο κομματικό όργανο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ήδη επικοινωνία με τον κ. Κ. Σκανδαλίδη ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ -μια θέση στην οποία θήτευσε και ο κ. Καρτάλης- προκειμένου να ανταλλαξουν απόψεις για τη λειτουργία του Ινστιτούτου. Επιστημονικός Διεθυντής του ΙΣΤΑΜΕ αναλαμβάνει ο κ. Γ. Σιακαντάρης, ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή επιστημονικού διευθυντή και υπεύθυνος επιμόρφωσης ο κ. Π. Αναστασιάδης καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο ΙΣΤΑΜΕ συγχωνεύονται και οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.
Ο τομέας Επικοινωνίας, για τη στελέχωση του οποίου υπήρξε δυστοκία, τίθεται υπό την Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που λειτουργεί υπό την ευθύνη του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και εκπροσώπου του κόμματος κυρίας Φώφης Γεννηματά. Ο τομέας συτός χωρίστηκε σε δύο υποτομείς: Ο κ. Ι. Δατσέρης αναλαμβάνει τον επικοινωνιακό σχεδιασμό και ο κ. Αντ. Λιάρος τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, το ΠαΣοΚ εισέρχεται σε εντατικούς ρυθμούς εργασίας. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους υπέυθυνους για την περιφερειακή ανασύσταση. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία.
3η Σεπτέμβρη και ΔΕΘ
Η κεντρική εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του νέου Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, ενώ το Σάββατο θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του ΠαΣοΚ σε όλη την Ελλάδα.
Την Κυριακή στις 9 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση, στον χώρο της Έκθεσης, στην οποία θα συμμετάσχουν νέοι επιχειρηματίες, αγρότες, ερευνητές, και δημιουργοί, με θέμα «Μια κερδισμένη -και όχι μια χαμένη- γενιά». Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους και θα θέσουν ερωτήματα στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: