Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Νεοναζιστικές οργανώσεις που εκθείαζαν τον Χίτλερ με φονικά όπλα

Οι αρχές στο ομόσπονδο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αποφάσισαν να θέσουν εκτός νόμου τρεις νεοναζιστικές οργανώσεις ενώ η αστυνομία έκανε έρευνες σε 150 τοποθεσίες στην μεγαλύτερη επιχείρηση πάταξης των ακροδεξιών εξτρεμιστών στην ιστορία του.
Η αστυνομία κατέσχεσε όπλα, μια προτομή του Αδόλφου Χίτλερ, κεφάλαια και έγγραφα από την Αδελφότητα της Γης του Άαχεν, την Εθνική Αντίσταση της Ντόρτμουντ και την Αδελφότητα Χαμ, οργανώσεις που τέθηκαν εκτός νόμου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου.Περίπου 900 αστυνομικοί συμμετείχαν στις εφόδους, κατά τις οποίες δεν έγιναν συλλήψεις.
Οι αρχές στην Γερμανία έχουν αυξήσει την πίεση στις οργανώσεις της ακροδεξιάς μετά την αποκάλυψη της περασμένης χρονιάς πως εννέα δολοφονίες, κυρίως μεταναστών καταστηματαρχών, οι οποίες παρέμεναν αδιαλεύκαντες κι είχαν διαπραχθεί από το 2000 ως το 2006 ήταν έργο μιας νεοναζιστικής συμμορίας, της NSU.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε σπρέι πιπεριού, ρόπαλα και άλλα όπλα στην διάρκεια των ερευνών που έγιναν το πρωί σε 10 πόλεις γύρω από την Άαχεν και την Ντόρτμουντ.
«Αυτές είναι οι πιο ενεργές νεοναζιστικές οργανώσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία», σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο εξήγησε πως το γεγονός ότι τέθηκαν εκτός νόμου δεν θα εξαλείψει τους νεοναζί, αλλά θα δημιουργήσει εμπόδια στις προσπάθειές τους να δικτυώνονται.
Ένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ του κρατιδίου ανέφερε ότι οι οργανώσεις αυτές εξυμνούσαν το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας από το 1933 ως το 1945 και εκθείαζαν τον Χίτλερ.
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκερ εκτίμησε σε δηλώσεις του πως η ανακάλυψη στο χώρο που χρησιμοποιούσε η μια από τις οργανώσεις στο Ντόρτμουντ περίπου 1.000 αφισών του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) "αποτελεί στοιχεία των σχέσεων ανάμεσα στο κόμμα και στους εξτρεμιστές".
Το NPD έχει καταλάβει έδρες σε δύο τοπικά κοινοβούλια κρατιδίων στην Γερμανία, αλλά ουδέποτε έχει εισέλθει στην ομοσπονδιακή βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: