Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Απίστευτες αλβανικές ιστορικές μυθοπλασίες!

Οι Αλβανοί εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει φιλότιμες προσπάθειες να πάρουν το πρωτάθλημα παραχάραξης της ιστορίας από τα Σκόπια.
Η κορυφή ανήκει ακόμα στους Σκοπιανούς, αλλά και οι Αλβανοί έχουν βελτιωθεί. Παλαιότερα σε εποχές “γέλιου” μπορεί να μη τους δίναμε ιδιαίτερη σημασία. Ομως με ότι συμβαίνει στην χώρα τα τελευταία χρόνια και λαμβάνοντας υπόψιν και τα χθεσινά γεγονότα των Καλαβρύτων που το defencenet.gr πρώτο σας αποκάλυψε, καταλαβαίνουμε ότι σε όλα πρέπει να δίνουμε σημασία. Ειδικά όταν επιχειρείται συστηματικά αναθεώρηση της ιστορίας από το σύνολο σχεδόν των “γειτόνων”.
Σκοπός της αναθεώρησης είναι να σου δείξουν ότι εσύ κακώς βρίσκεσαι εδώ και ώρα να φεύγεις! Φυσικά είναι περιττό να πούμε ΄ότι όλα αυτά είναι νεοταξίτικοι σχεδιασμοί, θα το επαναλαμβάνουμε όμως γιατί “επανάληψις μήτηρ μαθήσεως εστί”.
Όπως διαβάζουμε στα borioipirotika Αλβανός “ειδικός” λέει ότι οι Άγιοι Σαράντα ήταν καθολικοί που τους σκότωσαν οι ορθόδοξοι της πόλης, που ονομάστηκε απ’ αυτούς!
Στο τηλεοπτικό ένθετο “Shqiperia ime”/Η Αλβανία μου, του αλβανικού σταθμού “Top-Channel” έγινε η παρουσίαση της πόλης των Αγίων Σαράντα με τον τίτλο «Σαράντα, τουρισμός και πολιτισμός». Οι Αλβανοί μας έχουν συνηθίσει στις ιστορικές ανακρίβειες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιοχές της ελληνικής Μειονότητας, κάποιες φορές όμως, είτε από σκοπιμότητα, είτε από επιπολαιότητα, οι ανακρίβειες τους «βγάζουν μάτι».
Στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, παρουσιάζεται εννιάλεπτο βίντεο, χορηγός του οποίου είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, όπου για τους Αγίους Τεσσαράκοντα όπου έλαβε το όνομα η πόλη, ένας Αλβανός «ειδικός», μπροστά στα ερείπια του μοναστηριού, εξηγεί ότι «αυτοί ήταν 40 Ρωμαίοι στρατιώτες που ήρθαν σε αυτή την πόλη τον 6ο αιώνα που τότε λεγόταν Αγχιασμός, και επειδή ήταν καθολικοί, οι ορθόδοξοι κάτοικοι της πόλης τους έριξαν μέσα σε γούρνες γεμάτες από πάγο όπου πέθαναν μαρτυρικά».
Για την ιστορία να πούμε ότι ο διαχωρισμός σε καθολικούς και ορθοδόξους που είναι γνωστός σαν το «μεγάλο σχίσμα», έγινε πολλούς αιώνες μετά την εποχή που οι Άγιοι Τεσσαράκοντα μαρτύρησαν στη λίμνη της Σεβαστίας στην Μικρά Ασία (κοντά στην Άγκυρα), την εποχή που διώκονταν ο χριστιανισμός (το 320 μ.Χ.).
Η μόνη αλήθεια είναι, πως πράγματι ήταν στρατιώτες του Ρωμαϊκού στρατού από διάφορες περιοχές της αυτοκρατορίας.
defencenet.gr
Τι άλλο θα ακούσουμε;
anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: