Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το αλυτρωτικό ξεσάλωμα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» συνεχίζεται!

Άλλη μια εκδήλωση γεμάτη προκλήσεις από τον αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Κεσάνη, με παρουσία Τούρκων βουλευτών, αλλά και όλων των επωνύμων τουρκοφρόνων της ελληνικής Θράκης – Κορυφαία ίσως ατάκα της βραδιάς η φράση του προέδρου του Συλλόγου ότι “οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι πρόσφυγες εκεί, είναι εκεί ως πραγματικοί κάτοχοι εδώ και 1000 χρόνια, και υπάρχουν κάποιοι που δεν το ξέρουν ακόμη αυτό”!!!
Γεύμα ιφτάρ διοργάνωσε στις 11 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Αγάνταϊ της Κεσάνης (στην Ανατολική Θράκη) ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΒΤΤDD), που, ως γνωστόν, ονειρεύεται και αγωνίζεται με απώτερο στόχο τη θρακική αυτονομία. Παρόντες ο πρόεδρος του συλλόγου Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ, ο βουλευτής του ΑΚΠ-Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου, ο βουλευτής Αδριανούπολης του CHP Αδριανούπολης Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Φαΐκογλου, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η επικεφαλής του δημοτικού τουρκο-συνδυασμού Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» και δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης Ιμπραήμ Σερήφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (σ.σ. στην 1η φωτογραφία, τον βλέπετε στο βήμα της εκδήλωσης με φόντο τον Μουσταφά Κεμάλ και την τούρκικη σημαία), ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, πρόεδροι τουρκικών συλλόγων, πρόεδροι αθλητικών συλλόγων της Δυτικής Θράκης, ο έπαρχος Ιψάλων και ο αναπληρωτής έπαρχος Κεσάνης Μεχμέτ Αλή Γκουρμπούζ, ο πρόεδρος του ΒΤΤDD-Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν, ο πρόεδρος του ΒΤΤDD-Προύσας Σουκρού Κιοσέ, πρόεδροι άλλων τμημάτων, φυσικά ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ και περίπου 1000 ακόμη άτομα από Δυτική Θράκη και Τουρκία.
Όλο το απερίγραπτο σκυλολόι συνέρρευσε λοιπόν σε μια ακόμη δαπανηρή εκδήλωση (σ.σ. ποτάμι τρέχει ο παράς), στην οποία ακούστηκαν φυσικά και πάμπολλα άκρως προκλητικά. Απολαύστε κάποιες ατάκες, όπως τις βρήκαμε στο τουρκο-περιοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (μετάφραση tourkikanea.gr):
Μεχμέτ Μουεζίνογλου (βουλευτής Ανδριανούπολης του κόμματος ΑΚΠ): «Όλοι εμείς ανεξαιρέτως είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι. Και αισθανόμαστε τιμή για το ότι είμαστε Τούρκοι και περηφάνια για το ότι είμαστε μουσουλμάνοι. Διατηρώντας ισχυρά τα δύο μας αυτά πόδια, όποιος και να βγει απέναντι μας και ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, έχουμε δύο βασικά σκέλη που μπορούμε να χαλάσουμε όλα τα παιχνίδια τους, τον τουρκισμό μας και τον μουσουλμανισμό μας, δηλ. την εθνική μας ταυτότητα και την ηθική μας στάση».
Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ (πρόεδρος BTTDD) (στη διπλανή φωτογραφία τον βλέπετε στο βήμα της εκδήλωσης): «Ο αγώνας που διεξάγουμε, σχετίζεται με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης το 1923, είναι ένας αγώνας που κάνουμε εξ ονόματος όλων αυτών που δεν έχουν φωνή και είναι μόνοι τους. Ο αγώνας αυτός είναι ένας ιερός αγώνας. Το τουρκικό έθνος, όταν μιλά για το Αιγαίο κάνει λόγο για θέμα, όταν μιλά για το Κέρκουκ κάνει λόγο για θέμα, αλλά όταν μιλά για την Κύπρο και τη Δυτική Θράκη κάνει λόγο για ¨αγώνα¨. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης ξέρει ότι διεξάγει με τιμή και περηφάνια τον αγώνα που του όρισε το Τουρκικό Έθνος … Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι πρόσφυγες στην Δυτική Θράκη, είναι εκεί ως πραγματικοί κάτοχοι εδώ και 1000 χρόνια, και υπάρχουν κάποιοι που δεν το ξέρουν ακόμη αυτό. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με την συνθήκη της Λοζάνης αφέθηκαν ως παρακαταθήκη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σπιλώσει ούτε κατ’ ελάχιστο αυτήν την παρακαταθήκη, διότι το πρώτο καθήκον της Ελλάδας είναι να προστατεύσει τους αφημένους με διεθνή συνθήκη Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Φυσικά η Tουρκία ως ένα από τα κράτη που υπέγραψε εκείνη την συνθήκη, αποτελεί τον προστάτη σε αυτή την ιστορία και τον μόνο φορέα που εμπιστευόμαστε σε αυτό τον κόσμο».
Ισμέτ Καδή (πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και δήμαρχος Ιάσμου) (στη διπλανή φωτογραφία πρώτος από αριστερά, ενώ δίπλα του βλέπετε τον δήμαρχο Αρριανών Σερήφ και στο κέντρο με το σακάκι τον πρόεδρο του τουρκο-κόμματος DEB Τσαβούς, ενώ ακόμη πιο δίπλα τον πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ): «Εκφράζω τη χαρά μου και την περηφάνια μου για την παρουσία μου εδώ μαζί με τους Δυτικοθρακιώτες που ζούνε στη μητέρα-πατρίδα. Είναι μεγάλη χαρά να είσαι μέλος αυτής της κοινότητας. Πιστεύω πως από εδώ, ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, δίνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Εύχομαι αυτό το μήνυμα να φτάσει σε κάθε μεριά. Εύχομαι μέρος αυτού του μηνύματος να ληφθεί και από αυτούς που πριν από λίγες μέρες επιτέθηκαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, ένα από τα εκλεκτά σωματεία της Συμβουλευτικής μας επιτροπής και της Δυτικής Θράκης. Εύχομαι η ενότητα και η ομοψυχία να είναι μόνιμη στην Δυτική Θράκη¨.
Μουσταφά Αλή Τσαβούς (πρόεδρος DEB): «Εγώ και οι σύντροφοι μου βγήκαμε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Εμείς αφεθήκαμε ως παρακαταθήκη στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λοζάννης και την υπογραφή 12 κρατών. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούνε επί αιώνες στην περιοχή από την εποχή των Οθωμανών, αφέθηκαν στην Ελλάδα ως παρακαταθήκη. Τα δικαιώματα τους καθορίστηκαν με την συνθήκη της Λοζάνης. Αλλά ο λαός μου, οι σύντροφοι μου και εγώ βλέπουμε πως παρά το ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. επί 30 χρόνια, τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δεν επιλύονται. Και συνεχίζουν να έχουν τους ανθρώπους μας σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας λες και αφέθηκαν ως δούλοι σε αυτή τη χώρα… Αν κάποιος λέει εδώ πως υπήρξε πρόοδος στον αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ότι το Ελληνικό κράτος έκανε βήματα, εμείς έχουμε αντίθετη άποψη. Ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στις μουφτείες, ούτε στα βακούφια υπήρξε κάποια πρόοδος, ούτε υπάρχει¨.
Ιλχάν Σενέρ (Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή) (στη διπλανή φωτογραφία τον βλέπουμε μαζί με τους δύο ψευτομουφτήδες και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιουσούφ): «Τα θέματα συνεχίζουν όπως ήταν. Σήμερα το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες μας. Ας είναι, οι ομογενείς μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν τους μουφτήδες μας. Η πινακίδα της ΤΕΞ ακόμη δεν είναι κρεμασμένη, κάτι δύσκολα κατανοητό για μια χώρα της Ε.Ε. Δεν υπάρχουν μειονοτικά νηπιαγωγεία. Ακόμη πιο άσχημη είναι η κατάσταση των ομογενών μας σε Κω και Ρόδο που δεν έχουν μειονοτικό στάτους. Πιστεύω όμως πως οι ομογενείς μας εν μέσω ομόνοιας και ομοψυχίας θα υπερκεράσουν όλες αυτές τις δυσκολίες, καθώς διεξάγουν έναν πολύ τιμημένο αγώνα… Έχω μερικές εκκλήσεις προς τους ομογενείς μας που άφησαν την Δυτική Θράκη και εγκαταστάθηκαν εδώ. Πρώτον μη θυμάστε την Δυτική Θράκη μόνο στις εκλογές, να βρίσκεται πάντα στο μυαλό, στο στήθος και στην καρδιά σας. Ζούμε μια οικονομική κρίση. Σας καλώ να επενδύσετε στην Δυτική Θράκη…Δεύτερον ο πρέσβης μας είχε πει μια κουβέντα : ¨Εμείς στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης αναγνωρίζουμε τρεις πυλώνες, τους δύο μουφτήδες μας, τους ομογενείς βουλευτές και τους ομογενείς δημάρχους. Εγώ πάντα ζητάω η μειονότητα να στηρίζει αυτούς τους ομογενείς ηγέτες, κι αυτό ζητώ κι από εσάς, δηλαδή ενίοτε άθελα μας μπορεί να θέτουμε εμπόδια. Ας στηρίξουμε τους μουφτήδες μας, τους βουλευτές μας, και τους ομογενείς μας δημάρχους και συμβούλους στην περιφέρεια. Αυτοί έχουν ανάγκη την στήριξη σας και τις προσευχές σας».
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1. Υποδοχή του δημάρχου Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ (στο κέντρο) από τον πρόεδρο του λεγόμενου «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ (με τη γαλάζια γραβάτα).
2. Στο τραπέζι αυτό μεταξύ άλλων βλέπουμε τον αντιδήμαρχο Αρριανών, τον Αμπντουραχήμ Κουρού από το Δέρειο και τον Φεχίμ Αχμέτ, βοηθό του ψευδομουφτή Κομοτηνής.
3. Δεν θα έλειπε φυσικά και ο πρόεδρος του «Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου» Μπεκήρ Μουσταφάογλου (στο μέσον, με το λευκό πουκάμισο).
4. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν απευθύνει χαιρετισμό.
5. Και πάλι ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ στο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: