Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μέρκελ προς Γερμανούς πολιτικούς: «Να ζυγίζετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για την Ελλάδα»

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολιτικούς του κόμματός της οι οποίοι κάνουν δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προτρέποντάς τους να... ζυγίζουν τα λόγια τους όταν μιλούν για την Ελλάδα.
«Όλοι θα πρέπει να ζυγίζουν καλά τα λόγια τους για την Ελλάδα», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg η καγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.
Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ενώ επανέλαβε ότι, η Γερμανία θα σταθεί αρωγός της χώρας μας. Η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητο το Μόνιμο Ταμείο Διάσωσης (ESM), προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και δήλωσε αισιόδοξη ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο θα δώσει τελικά το πράσινο φως για την έγκρισή του στις 12 Σεπτεμβρίου.
«Νομίζω ότι έχουμε σημαντικά επιχειρήματα για τον ESM», επισήμανε, αναφερόμενη στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωζώνης. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της στον Μάριο Ντράγκι τονίζοντας πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει μια πολύ σαφή εντολή να διασφαλίσει την σταθερότητα του ευρώ και ότι, κάθε απόφαση που πάρθηκε από τον διοικητή της, θα πραγματοποιηθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την φημολογία αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, διευκρίνισε ότι, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: