Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πεδίο μάχης η Κόρινθος για το κέντρο Μεταναστών

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», όταν οι κλούβες της αστυνομίας μετέφεραν στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού παράνομους μετανάστες. Κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών αντέδρασαν και αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς, με συνέπεια να προσαχθούν 80 άτομα. Μεταξύ των ατόμων που πήραν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας.
Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί πρόλαβαν να περάσουν στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες, ενώ απ' έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν προσαχθεί.
Η κατάσταση μπροστά στην πύλη το στρατοπέδου ομαλοποιήθηκε το απόγευμα, όταν οι κάτοικοι της περιοχής αποχώρησαν. Για την τήρηση της τάξης στην περιοχή πήγαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ από την Πελοπόννησο και την Αττική.
Τη διαφωνία της δημοτικής Αρχής στην κράτηση παράνομων μεταναστών στην πόλη εξέφρασε ο δήμαρχος Κορινθίων, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός. Υποστήριξε πως η Κόρινθος είναι «σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ενώ όπως ανέφερε με εντολή του, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών».
Γνωστοποίησε δε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.
Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Κορίνθου Χαράλαμπος Καμπούρης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες κι επιχειρήσεις, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης», ενώ πρόσθεσε πως έχουν πληροφόρηση ότι «μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στην Κόρινθο κι από άλλες περιοχές».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Χρυσή Αυγή, τονίζει: «Συνιστά εγκληματική πράξη η μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών, ιδίως όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων».
Γεννηματά: H απονομή της Δικαιοσύνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους
Τα όσα συνέβησαν στην Κόρινθο προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου του οποίου, κ. Φώφη Γεννηματά, δήλωσε τα εξής:
«Τα επεισόδια στην Κόρινθο όπως και άλλες τέτοιου είδους ενέργειες μελών κοινοβουλευτικού κόμματος, νοσταλγών του φασισμού, που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προτάσσοντας τη ξενοφοβία, πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και δεν συνάδουν με την Ιστορία της χώρας μας. H απονομή της δικαιοσύνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους. Όποιος επιχειρεί να υποκαταστήσει τους θεσμούς, αυτοδικώντας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κράτος δικαίου.
Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια αυτά, και στις αποσπασματικές και επικοινωνιακού τύπου στρατηγικές απαντά θεσμικά. Ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχιστεί απερίσπαστα η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Μεταναστευτικών Ροών (Action Plan) που εκπονήθηκε κατά το διάστημα 2010-2011. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, συμφωνημένο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σχέδιο Δράσης, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης συνολικά.
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και των Κέντρων Κράτησης είναι η προηγούμενη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.
Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι μείζονος εθνικής σημασίας. Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στις αρχές της συνέχειας και της διάρκειας στην εφαρμογή της νομιμότητας, ως πρωτογενές στοιχείο της δημοκρατίας μας. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή της Βουλής, που συζητούνταν σχετικό νομοσχέδιο, πρότεινε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τη συμμετοχή των Αρχηγών για το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, που έγινε πέρυσι για την Μετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: