Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αυτές τις εταιρείες, γιατί δεν τις αποκρατικοποιούμε;

Αυτές τις εταιρείες, γιατί δεν τις αποκρατικοποιούμε; Κοστίζουν δισεκατομμύρια στο Δημόσιο, κόβουν εκατοντάδες θεσεις εργασίας και ζούν από δάνεια που τελικά πληρώνουμε εμείς!!
Ακτωρ, ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Emporiki, Eurobank, Pireos, Aspis, ΜΕΓΑΡΟ…, Δ.Ο.Λ., MEGA, ΑΛΠΗΑ ΒΑΝΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, HOEFTEN, και αρκετοί ακόμα..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!!

Είναι το ”βαθύ αντικοινωνικό κράτος” 
Είναι οι σύγχρονοι Αμπραμοβιτς σε ένα καθεστώς που ταιριάζει περισσότερο στο…οικονομικό μοντέλο της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του 80!!.
Δεν αποκρατικοποιούμε ΤΙΠΟΤΑ με το μοντέλο του Νεοφιλελευθερισμού.
Αντίθετα, καταργείται κάθε τι ιδιωτικό και περνάνε όλα σε μια χούφτα επιχειρηματιών που αντιπροσωπεύουν το πιο αντικοινωνικό, απάνθρωπο, ανελεύθερο κρατικιστικό μοντέλο που “ανακάλυψε” ποτέ ο άνθρωπος.
Δεν υπάρχει “Ελεύθερη Αγορά” υπάρχει απόλυτα ελεγχόμενη, και στα χέρια λίγων  ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ οικονομία.
Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν μπορεί να υπάρχει ανταγωνισμός, όταν τα πάντα συγκεντρώνονται και ελέγχονται από μια παρέα 10 – 15 οικονομικών κολοσσών.
Δεν υπάρχει Δημοκρατία… δεν μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία, όταν οι αποφάσεις δεν παίρνονται με γνώμονα το γενικό καλό, αλλά με την παραδοχή ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται για το ¨καλό των αγορών”.
Δεν υπάρχει ελπίδα, δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα, όταν βάζεις τους εμπρηστές στη θέση του πυροσβέστη, αυτούς που με τα ίδια τους τα χέρια άναψαν τη φωτιά στο δάσος, να τους καλείς να σώσουν το δάσος.
anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: