Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κόβονται οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών

Εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε την επόμενη εβδομάδα να αναληφθεί πρωτοβουλία που θα τροποποιεί το καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.
Η απόφαση Σαμαρά έρχεται ως απάντηση στους συνεχιζόμενους, και προκλητικούς για την κοινή γνώμη, διορισμούς συγγενών πολιτικών σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο.
Τελευταία, χρονικά, περίπτωση αυτή του α΄ αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Τραγάκη που διόρισε στις 31 Ιουλίου του 2012 την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο.
«Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γ. Τραγάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: