Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Άλλαξαν χάραξη σιδηροδρόμου για να μην "χαλαστεί" η "αφρόκρεμα" της Αιγιαλείας

Σκάνδαλο προκύπτει με την χάραξη σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής στο Διακοφτό, όπως αποκάλυψε το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3 που είναι αυτή τη στιγμή "στον αέρα". Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ΕΡΓΟΣΕ και οι αρμόδιοι υπουργοί με ΚΥΑ του 2006 άλλαξαν την χάραξη της γραμμής, γράφημα της οποίας βλέπετε στην φωτογραφία.
Όμως γιατί άλλαξε η χάραξη; Συμπτωματικά (;) περνάει μέσα από τα σπίτια των κατοίκων του Διακοφτού προστατεύοντας περιουσία της εκκλησίας και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου καθώς και βουλευτών του νομού.
Στο πάνελ του Αποκαλυπτικού Δελτίου βρίσκεται δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας, ο οποίος κατήγγειλε ότι η παλιά χάραξη θα έκοβε στη μέση οικόπεδο της εκκλησίας που πρόσφατα δόθηκε έγκριση για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου.
"Δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες αφού εδώ και αρκετό καιρό τις ζητάμε από την ΕΡΓΟΣΕ χωρίς ανταπόκριση", κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόσθεσε: "Την ίδια στιγμή, άλλοι οικισμοί, όπως ο Ελαιώνας και η Ροδιά, η χάραξη βγαίνει εκτός του οικισμού.
spirospero.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: