Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

"Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος αν επανεκλεγεί ο Ομπάμα"

Επειδή ακούμε ότι οι Αμερικανικές εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο θα είναι αυτές που θα κρίνουν τη τύχη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ γενικότερα κι ενώ μαθα'ινουμε ότι έχει μειωθεί η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ σε δύο πολιτείες-κλειδιά, τη Φλόριντα και το Ουισκόνσιν, ας ρίξουμε μια ματιά σε μια περίεργη είδηση που μιλάει για εμφύλιο.
Ένας Τεξανός δικαστής προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ η χώρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο και σε παρέμβαση του ΟΗΕ.
Ο ίδιος ζήτησε, για να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο, να αυξηθούν οι φόροι ώστε οι σερίφηδες να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν βοηθούς ικανούς να εμποδίσουν την ανάπτυξη των κυανόκρανων.
Ο Τομ Χεντ, δικαστής στην κομητεία Λάμποκ του Τέξας, υποστήριξε ότι ο Ομπάμα "θα εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ" εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη για τους Τεξανούς που, σύμφωνα με τον δικαστή, μπορεί να πάρουν τα όπλα.
"Αναμένω το χειρότερο. Ταραχές, πολιτική ανυπακοή, ίσως και έναν εμφύλιο πόλεμο. Δεν μιλάμε μόνο για μερικές συγκρούσεις και διαδηλώσεις εδώ κι εκεί, μιλάμε για το Λέξινγκτον και το Κόνκορντ (σ.σ. πόλεις του Τέξας) που θα πάρουν τα όπλα και θα διώξουν" τον Ομπάμα, είπε ο δικαστής μιλώντας στο κανάλι Fox News.
"Τί θα γίνει, αν το κάνουμε αυτό; Ο Ομάμα θα στείλει στρατιώτες του ΟΗΕ. Εγώ δεν τους θέλω στην κομητεία του Λάμποκ. Θα στηθώ μπροστά στα τανκ τους και θα τους πω: δεν θα μπείτε εδώ", πρόσθεσε ο Χεντ που, ως δικαστής, είναι υπεύθυνος να χειριστεί θέματα της κομητείας σε περίπτωση κρίσης.
"Ο σερίφης μού είπε ότι θα με στηρίξει. Αλλά δεν θέλω να έχει ερασιτέχνες μαζί του, θέλω εκπαιδευμένους αστυνομικούς, εξοπλισμένους και έμπειρους, για να με βοηθήσουν", συνέχισε, για να δικαιολογήσει το αίτημα για αύξηση των φόρων.
Ο Χεντ πάντως διευκρίνισε ότι μιλά για "εμφύλιο πόλεμο" ως το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι θεωρεί πολύ πιο πιθανή την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ.
http://hkremala.blogspot.gr/2012/08/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: