Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Κεδίκογλου: Οι παρατεταμένες διακοπές του κ. Τσίπρα τον οδηγούν σε λάθη

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ
«Οι παρατεταμένες διακοπές του κ. Τσίπρα δεν του επέτρεψαν να πληροφορηθεί τη διόρθωση της εφημερίδας “Le Monde” σχετικά με τον λάθος τίτλο που είχε βάλει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του, πρώτα να διαβάζουν και μετά να σχολιάζουν», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.
Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στη δημοσιότητα σχόλιο στο οποίο ανέφερε ότι οποίο «στο πλαίσιο του δόγματος «όλα προς πώληση», ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ακόμα και το ξεπούλημα των νησιών. Η συνέχιση και “αναβάθμιση” της μνημονιακής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μια χώρα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους της"».
Η σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα της συνέντευξης Σαμαρά στη Monde είναι η δεύτερη σημερινή καθώς είχαν προηγηθεί και τα απόνερα της κόντρας για τη μή συνάντηση Γιούνκερ Τσίπρα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με τον Ιανό και ακολουθεί πολλές και αντίθετες γραμμές. Από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις προσπάθειες και τις επαφές του πρωθυπουργού με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας και τη διάσωση της χώρας και από την άλλη εκλιπαρεί για μια συνάντηση με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους. Να ξέρουν πάντως ότι όσοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, θα βρουν απέναντί τους, τους Έλληνες» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στον κ. Κεδίκογλου απάντησε με σχόλιο το γραφείο Τύπου, του ΣΥΡΙΖΑ: «και από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου παραμένει το ερώτημα αν τελικά η ελληνική κυβέρνηση απέτρεψε ή όχι τη συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, με τον κ. Γιούνκερ».
Το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης Σαμαρά:
«Οι περισσότερες βραχονησίδες, είναι ακατοίκητες, στο μέσο ενός αρχιπελάγους. Με την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, ορισμένες εξ αυτών των βραχονησίδων μπορούν να έχουν μια εμπορική χρήση (εκμετάλλευση). Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα, αλλά για μετατροπή ενός αναξιοποίητου εδάφους σε ένα κεφάλαιο το οποίο θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα, σε μία δίκαιη τιμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: