Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σκανδαλίδης: Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για τα νέα μέτρα η κυβέρνηση

Την αντίθεση του με μέτρα που θίγουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους εκφράζει ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης τονίζοντας ότι αν κυβέρνηση παρεκκλίνει από την προγραμματική συμφωνία θα πρέπει να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» δηλώνει στην Real News o κ. Σκανδαλίδης και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα που είναι εκτός της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, της οποίας συντάκτης ήταν ο ίδιος μαζί με τους κυρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Δημήτρη Χατζησωκράτη από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.
«Αν είναι να ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και σημειώνει ότι «τίθεται θέμα δημοκρατίας και ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος» αν η κυβέρνηση φανεί ανακόλουθη με προγραμματική συμφωνία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην υπουργός μπορεί να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ποια μέτρα δεν θα ψηφίσει.
Κόκκινες γραμμές για τον κ. Σκανδαλδη είναι η μη περικοπή των συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ, η μη περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, καθώς και να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια για όσους δημοσίους υπαλλήλους αμείβονται με λιγότερα από 1300 ευρώ. Τι αντιπροτείνει; «Ας περικοπούν οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου κατά 20%. Εξασφαλίζονται αυτομάτως 10 δισ. ευρώ. Αλλά μόνο οι λειτουργικές δαπάνες» λέει.
Επιπλέον, ο κ. Σκανδαλίδης ρίχνει τα βέλη του και εναντίον του ΠΑΣΟΚ για το οποίο αναρωτιέται: «Τι ανασύσταση θα κάνουμε και πως αυτή θα πετύχει αν δεν είμαστε στοιχειωδώς συνεπείς στον λόγο που εκφέρουμε;» Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης, που τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα με απόφαση του κ. Βενιζέλου, είναι ένα από τα ελάχιστα στελέχη πρώτης γραμμής που δεν αποστασιοποιήθηκαν μετεκλογικά από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η δημόσια τοποθέτησή του μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στο εσωτερικό του κόμματος, όπου ήδη τουλάχιστον τον ένα τρίτο των βουλευτών θεωρούνται ύποπτοι να καταψηφίσουν το σκληρό πακέτο μέτρων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: