Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Προσεχώς, η ανακοίνωση της εταιρείας ανεύρεσης πετρελαίου στην Κρήτη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της ανάδοχου εταιρίας -ίσως να είναι και δύο- που θα αναλάβει να κάνει τις γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ, ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «το πόρισμα αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν καταθέσει συνολικά οκτώ εταιρίες, με παγκόσμια παρουσία και εμπειρία, προκειμένου να διενεργήσουν γεωφυσικές έρευνες, μη αποκλειστικής χρήσης, για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ «η διαδικασία ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με την υπ΄ αριθμ. Δ1/Γ/4495/24.02.2012 απόφαση. Η σύνθεσή της ήταν υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, των Υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης, Πανεπιστημιακούς και ειδικοί επιστήμονες, υπό την Προεδρία του Γ.Γ Ενέργειας, Κώστα Μαθιουδάκη. Στο έργο της Επιτροπής συνέδραμε ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων του Γαλλικού Οργανισμού Beicip Franlab, τεχνικού συμβούλου του ΥΠΕΚΑ σε θέματα Υδρογονανθράκων».
Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό στάδιο, εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες των προσφορών που είχαν καταθέσει οι εταιρίες :
1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA
2) DOLPHIN GEOPHYSICAL
3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION
4) SPEC PARTNERS LTD
5) CGGVERITAS
6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)
7) SPECTRUM GEO LIMITED
8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.
Όπως λέει το ΥΠΕΚΑ «ακολούθησαν διαβουλεύσεις με τέσσερις προκριθείσες εταιρίες, οι οποίες πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί κατά τη «Διεθνή Πρόσκληση για συμμετοχή σε σεισμικές ερευνητικές εργασίες απόκτησης δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης, εντός της θαλάσσιας ζώνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα» (ΥΑ Δ1/20472/05.09.2011 ΦΕΚ Β' 2201) και η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της με την αξιολόγηση».
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: