Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Δύο μέτωπα σε μήκος 1,5 χιλ. εκτείνεται η πυρκαγιά στις Αφίδνες

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών - Λαμίας,Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στις Αφίδνες, ανατολικά της Πάρνηθας και βόρεια του Κρυονερίου, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Η πυρκαγιά αποτελείται από δύο μέτωπα που εκτείνονται σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρων, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Κρυονερίου, καθώς πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, όπου βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια.
Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό όπου είχε διακοπεί νωρίτερα στο ύψος της Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος του Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Πειραιά.
Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πυκνός καπνός έχει «σκεπάσει» τον Αττικό ουρανό.
Οι φλόγες προκάλεσαν καταστροφές στις αυλές σπιτιών στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου και η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο εκκένωσης σπιτιών στην Δροσοπηγή και το Κρυονέρι.
Ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Νίκος Πέπας, ζήτησε μεγαλύτερη ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.
Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, 26 εθελοντικά οχήματα και 14 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ρίξεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: