Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Άγριος καυγάς Στουρνάρα - Τσίπρα στη Βουλή

Τσίπρας: Ο συμβιβασμός με την Siemens είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης
Στουρνάρας: « Ασκείς γκαιμπελικές μεθόδους στο ζήτημα της Siemens»
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την Siemens, ως κουκούλωμα του μεγαλύτερου σκανδάλου της Μεταπολίτευσης. Χαρακτήρισε «καταστροφικό για την ελληνική οικονομία - σκοινί για να κρεμαστούμε» το αίτημα της επιμήκυνσης, ενώ εκτίμησε πως πίσω από την πρόταξη της «ανάπτυξης» εκ μέρους του κου Σαμαρά, κρύβεται «η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων»

«Χρησιμοποιήσατε μια γκαιμπελική μέθοδο για κάποιον που δεν είναι παρών, τον κ. Καράκωστα», είπε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον συμβιβασμό με τη Siemens.
«Διάβασα κι εγώ τα δημοσιεύματα και τον πήρα τηλέφωνο», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι ο κ. Καράκωστας δεν είχε σχέση με τον συμβιβασμό με την Siemens και συμπλήρωσε οτι «είχε συμβουλέψει τη μητρική Siemens για κάτι που δεν είχε να κάνει με την Ελλάδα. Η αμοιβή του ήταν 30.000 μάρκα και δεν πληρώθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Άδικοι οι χαρακτηρισμοί που του αποδώσατε», πρόσθεσε.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε επωφελή τον συμβιβασμό με τη Siemens, και τόνισε ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν καταργεί καμιά από τις λοιπές αστικής φύσεως αντιδικίες.
«Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν διεξοδική απόλυτα διαφανής. Όπως θα διακρίνετε το κείμενο της συμφωνίας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής», υπογράμμισε.
Ο κ. Στουρνάρας είπε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει 2 δισ. ευρώ τη στιγμή που στο σύνολο οι αποζημιώσεις που έδωσε η Siemens δεν ξεπέρασαν το 1,7 δισ. ευρώ.
«Το συνολικό ποσό των παροχών που πρόεκυψε ως αποζημίωση προσήλθε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: