Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΜΑΧΑΙΡΙ! Κόβουν χρονοεπίδομα,μισθολογικές προαγωγές,οδοιπορικά! Όλη η πρόταση-εφιάλτης του ΥΕΘΑ

Πραγματικό σοκ θα προκαλέσει η υλοποίηση όσων προτάθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους με θέμα “περικοπές σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας”. Οι "οικονομικοί" ζητάνε άλλα 70 εκατομμύρια περικοπές από τις ΕΔ,μέσα στο 2013 και 135 από τα Σώματα Ασφαλείας!
Μεταξύ άλλων η πρόταση του ΥΕΘΑ προβλέπει:
Κατάργηση χρονοεπιδόματος
Κατάργηση ή στη καλύτερη περίπτωση δραστική μείωση οδοιπορικών. Η δεύτερη λύση αν υπάρξουν αντιδράσεις.
Κατάργηση των “παγωμένων” έτσι κι αλλιώς μισθολογικών προαγωγών
Κατάργηση των πλασματικών χρόνων
Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε αποτελούν τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε το ΥΕΘΑ!
Στη χθεσινή σύσκεψη με τους οικονομικούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν παρέστη ούτε ένας από τους τρεις υπουργούς του ΥΕΘΑ, οι οποίοι την ίδια περίπου ώρα συζητούσαν με τους απόστρατους των “επίσημων” ενώσεων αποστράτων για τα νοσοκομεία και τα μετοχικά ταμεία!
Μόνο που από χθες αργά το βράδυ, όταν κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο, υπάρχει “αναβρασμός” σ΄όλες τις άλλες ενώσεις αποστράτων, αλλά και στον ΣΥΣΜΕΔ, όργανα τα οποία επί της ουσίας πλέον εκπροσωπούν μεγάλο μέρος απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών.
Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις θεωρούνται πλέον δεδομένες και ήδη σήμερα συγκαλείται σύσκεψη όλων των ενώσεων για να καθορίσουν το πως και το πότε θα αντιδράσουν. Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ Ανέστης Τσουκαράκης “ μας έχουν αφήσει μόνο την αξιοπρέπειά μας κι αυτή δεν πρόκειται να τους τη παραδώσουμε εύκολα”.
Το πακέτο προτάσεων που έχει προκαλέσει δυσφορία και στην στρατιωτική ηγεσία η οποία βρέθηκε χθες μόνη της απέναντι στους οικονομικούς παράγοντες είναι σαφώς χειρότερο ακόμη και από τον εφιάλτη της περικοπής του 12%. Για το οποίο βέβαια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η κυβέρνηση θα έχει το θάρρος και το θράσος να θριαμβολογήσει ότι τον αναχαίτισε!
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17324

Δεν υπάρχουν σχόλια: