Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τι έδειξε η σύσκεψη της τρόϊκας των ΥΕΘΑ με τους απόστρατους

Η χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του ΥΕΘΑ με τις “επίσημες” Ενώσεις Αποστράτων έδειξε δύο πράγματα.
Πρώτον ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να “βγει από το καβούκι” του και να αρχίσει να έχει επαφές με τον χώρο των αποστράτων σε πρώτη φάση. Τις “επίσημες” ενώσεις που προφανώς θα τις χρειαστεί στα δύσκολα που έρχονται για να βάλουν ένα “χεράκι” στην μείωση της έντασης των αντιδράσεων που θα προκύψουν από ενδεχόμενες νέες περικοπές.
Τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη είχαν να κάνουν με τα νοσοκομεία των ΕΔ και τα Μετοχικά Ταμεία των αποστράτων.
Βέβαια κάποιος θα πρέπει να του πει ότι πλέον ο “έλεγχος” και των αποστράτων έχει περάσει …σε νέα χέρια. Οι “φρέσκες” Ενώσεις Αποστράτων όπως η ΑΝΕΑΕΔ και η ΑΚΙΣ, έχουν πλέον το πρώτο λόγο στους απόστρατους και ειδικά στους “νεότερους” οι οποίοι και βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα. Για να μην αναφέρουμε και τον ΣΥΣΜΕΔ που πλέον και με δικαστική απόφαση θεωρείται “όργανο” των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Θα προχωρήσει και σ΄ αυτές τις επαφές ο Παναγιωτόπουλος; Μπορεί να μην το θέλει ,αλλά οι περιστάσεις μάλλον το απαιτούν.Το ερώτημα αν μετά τα όσα προτάθηκαν στη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα το τολμήσει κιόλας.
Δεύτερον αποδείχτηκε ότι το σύστημα …επικοινωνίας της “υπουργικής τρόϊκας” δεν λειτουργεί και τόσο καλά. Χθες κάλεσε τη σύσκεψη ο Παναγιωτόπουλος ,σήμερα είχε κλεισμένο ραντεβού μαζί τους ο ΥΦΕΘΑ Ελευσινιώτης, στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκουν και θέματα των αποστράτων. Δεν μιλάνε μεταξύ τους ή λόγω διακοπών κάπου χάθηκαν.
Πάντως και οι δύο -Παναγιωτόπουλος και Ελευσινιώτης- στο ίδιο μέρος ,τη Κρήτη και στο ίδιο ξενοδοχείο πέρασαν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: