Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Θα καλέσει κανένας αρμόδιος τον Πάγκαλο να εξηγήσει πως "έφαγε σαν υπουργός τα κρατικά λεφτά;"

Όταν έαν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - που κυβέρνησε πτωχεύοντας την Ελλάδα - βγαίνει και διαλαλεί ότι "μαζί τα φάγαμε τα κρατικά και τα κοινοτικά λεφτά", γιατί δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να τον καλέσει να εξηγήσει την διάσημη φράση του και φυσικά εάν προκύψει να λογοδοτήσει κιόλας; Γιατί, εάν, ένας πρώην ισόβιος υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά και της συγκυβέρνησης παραδέχεται δημοσίως ότι διόριζαν απο το παράθυρο και έτρωγαν "μαζί" με κάποιους κρατικά λεφτά - όχι με όλους τους Έλληνες φυσικά - τότε όσοι έδωσαν τίμια εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και δεν πέρασαν πρέπει με μαρτυρία τα λεγόμενα του Πάγκαλου να ζητήσουν επανεξέταση. Ενώ τα άλλα εκατομμυρια Έλληνες που δεν έφαγαν τίποτα από όλα αυτά που ο Πάγκαλος υπονοεί, πρέπει να ζητήσουν δικαιοσύνη... αν μη τι άλλο! Εκτός και αν ο πρώην υπουργός εννοεί, ότι με βάση τον νόμο "περι ευθύνης υπουργών", "ότι μαζί τα τρώμε" σημαίνει ο υπουργός θα τρώει αλλά την ευθύνη θα την έχετε εσείς κορόιδο λαέ!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του In.gr o κανονικός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για το βιβλίο που κυκλοφόρησε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε ότι το Κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτά ακριβώς τα ελλείμματα έρχονται να καλύψουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και όχι τη μείωση του χρέους.
Η μείωση των δαπανών του Κράτους δεν έχει γίνει, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας την παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το νόμο Διαμαντοπούλου, το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και τελικά δεν εφαρμόστηκε, λόγω των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών.
«Στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν κλάδοι που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, δεν το λέω εγώ, το λέει ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος είχε το θάρρος να πει πράγματα που σκέφτονται όλοι, αλλά κανείς δεν τολμά να τα πει δημοσίως.
Είπε ακόμα ότι όλοι όσοι σε αυτή τη χώρα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, εξοβελίστηκαν από την πολιτική, από τα ίδια τους τα κόμματα, χωρίς καμία διάκριση.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα μύθευμα το οποίο συντηρούν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση:
«Είναι ψέμα να μιλάμε για αναδιαπραγμάτευση. Να μιλάμε ότι θα πάμε στην ΕΕ και θα τους ζητήσουμε τη δόση του Σεπτεμβρίου, χωρίς να κάνουμε τίποτα.»
Σε άλλη ερώτηση για το αν είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Δεν ξέρω, γιατί μου ζητάνε να ξαναγραφτώ». Ο ίδιος εξήγησε ότι προσήλθε και ψήφισε τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει και πάλι ότι είναι μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: