Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Τουλάχιστον 37 τα θύματα της “Σάντι” μόνο στη Νέα Υόρκη

Tουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί από τον τυφώνα “Σάντι” μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Περιοχές του Μανχάταν, αλλά και του Μπρούκλιν παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και η αποκατάστασή του δικτύου σε ολόκληρη τη μεγαλούπολη «θα χρειαστεί χρόνο», όπως ανέφερε ,ενώ τα σχολειά στην πόλη αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα.
Εξάλλου,όπως γνωστοποίησαν οι δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν την πολιτεία στην γερουσία των ΗΠΑ,η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να αναλάβει το σύνολο του κόστους έκτακτης ηλεκτροδότησης και δημόσιων μεταφορών μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, για οκτώ επαρχίες της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ που χτυπήθηκαν σκληρά από την «Σάντι».
Οι ιθύνοντες της εταιρείας ηλεκτροδότησης του Νιου Τζέρσεϊ PSEG κάνουν λόγο για μια περίοδο από επτά έως 10 ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη.
Η καταιγίδα στο απόγειο της εξέλιξής της άφησε 1,7 εκατομμύρια πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μέχρι σήμερα η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί για περίπου ένα εκατομμύριο από αυτούς.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: