Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το τέρας της Αποκαλύψεως

Ελλάδα υπό κατοχή! Κανονική.
ΕΝΤΑΞΕΙ, το γνωρίζει πια ο καθένας. Ο δημοσιογράφος τα ξέρει όλα. Μπορεί κατά περίπτωση να γίνει σεισμολόγος, πιλότος, οικονομολόγος, φυσικά (επί του συγκεκριμένου έχουμε
αποκτήσει όλοι, και όταν λέω όλοι, εννοώ Ο-ΛΟΙ, phd) καρδιολόγος, συνταγματολόγος, εγκληματολόγος, ερευνητής, αστροφυσικός ή ακόμη και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Δεν υπάρχει εν ολίγοις επάγγελμα ή ιδιότητα την οποία να αγνοεί ή να μην μπορεί να διεξέλθει (πάντοτε με την αδιαμφισβήτητη επίγνωση της ημιμάθειάς του) ένας δημοσιογράφος που σέβεται το όνομά του!
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ αυτή, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς μας διέφυγε (ημών και υμών, που δεν μας ξεφεύγει τίποτε) η «αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων», που περιλαμβάνεται στη βασική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Πρόκειται για το θηρίο της "Αποκαλύψεως"», μου «άνοιξε» τα μάτια πρώην υπουργός. Ζήτησα διευκρινίσεις. Μου τις έδωσε, με την προσθήκη ότι «αυτό έπρεπε να το φέρουν στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο. Να τοποθετηθούν τα κόμματα, να πάρει ο καθένας θέση και να καταλάβουν οι πολίτες τι ακριβώς σημαίνει».
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, το ξέρουμε αυτό· μήπως να μάθουμε και τι σημαίνει; Σύμφωνα λοιπόν με τον πρώην υπουργό, τον οποίο βρήκα σκαρφαλωμένο στα... κάγκελα, για πολλοστή φορά, και είδα και έπαθα να τον πείσω να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, η «αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων» σημαίνει ότι, αν κατά την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013 ή όποιου προϋπολογισμού στη συνέχεια, εμφανιστούν ελλείμματα είτε γενικά είτε σε ένα κομμάτι της δημόσιας διοίκησης, ΔΕΚΟ κ.λπ., αυτομάτως θα επιβάλλονται μέτρα από τα οποία θα «σβήνουν» τα ελλείμματα.
ΔΗΛΑΔΗ; Επεσε έξω ο προϋπολογισμός 1 δισ. ευρώ, ας πούμε, γιατί υστερούν τα έσοδα; Μάλιστα, και πρόβλημα κανένα. Κόβονται μισθοί, συντάξεις, ό,τι βρει πρόχειρο ο υπουργός Οικονομικών! Χωρίς δεύτερη κουβέντα δε. Οχι η τρόικα ζήτησε αυτό, όχι εμείς προτείναμε το άλλο, και πάνε και έρχονται τα παλικάρια που εκπροσωπούν τους δανειστές, όχι. Μέτρα κατευθείαν. Ελλάδα υπό κατοχή! Κανονική.
Γιώργος Παπαχρήστος, "Στίγμα" (ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: