Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ποιος «φακέλωσε» 9.000.000 Ελληνες

Στο πρόσωπο που κατονόμασε στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές ο 35χρονος που φέρεται ότι είχε στην κατοχή του στοιχεία 9.000.000 φορολογουμένων στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον του 3ου τακτικού ανακριτή.
Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.
Ο 35χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος χθες το μεσημέρι κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, φέρεται ότι υποστηρίζει πως το επίμαχο ψηφιακό αρχείο τού το έδωσε πρόσωπο που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να το επεξεργαστεί, καθώς ήταν μη αναγνώσιμο, κάτι που έπραξε, χωρίς να έχει καμία άλλη εμπλοκή με την υπόθεση.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατά την απολογία του ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή, έχει, όπως ανέφερε, φιλική σχέση με τον άνθρωπο που κατονόμασε, και εκείνος γνωρίζει την προέλευση των στοιχείων (αριθμοί ταυτότητας, ΑΦΜ, διευθύνσεις, περιουσιακές καταστάσεις κ.λπ.) των εκατομμυρίων φορολογουμένων.
Οπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Νίκος Αγαπηνός, ο εντολέας του δεν είχε, όπως ισχυρίζεται, κανένα οικονομικό όφελος και ευελπιστεί η εξέλιξη της δικαστικής έρευνας να το αποδείξει.
Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τον κ. Αγαπηνό, ο 35χρονος έχει ζητήσει την άρση του τραπεζικού του απορρήτου αλλά και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ο κατηγορούμενος, παντρεμένος, χωρίς παιδιά, δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας και υποστηρίζει ότι είναι αυτοδίδακτος στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται ότι επιχειρούσε να πουλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερομένους αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Τα ίχνη που εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνουν ότι τα επίμαχα στοιχεία προέρχονται από υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δεν αλιεύτηκαν από χάκερ, αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι η υποκλοπή έγινε μέσα από τις υπηρεσίες και έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών στον εντοπισμό του συνεργού ή των συνεργών του 35χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: