Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

H δραστική ανοίγει το δρόμο για να καταπιεί η Teva τα φαρμακεία μας

Η ρύθμιση θα φέρει κέρδη εκατομμυρίων στην εταιρεία των αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων, αφού θα μας ταΐζει υποχρεωτικά με τα φάρμακά της. Με αυτά τα κέρδη θα δημιουργήσει αλυσίδες φαρμακείων και θα εξοντώσει τους Έλληνες φαρμακοποιούς!
Πρώτα έβαλαν στο στόχαστρο το ελληνικό φάρμακο και κάνουν ό,τι μπορούν για να το εξαφανίσουν, σε αγαστή συνεργασία με τη Μέρκελ και την τρόικα. Αμέσως μετά, βάζουν σε δράση το δεύτερο βρόμικο σχέδιο για την εξόντωση του Ελληνα φαρμακοποιού και του ελληνικού φαρμακείου, προκειμένου να σαρώσουν την αγορά οι αλυσίδες φαρμακείων της ισραηλινής πολυεθνικής Teva!
Το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα το σχεδιασμό για την πλήρη άλωση της αγοράς του φαρμάκου από τα ισραηλινά συμφέροντα. Πρώτα, διαπίστωσαν ότι -με τη συμπαράσταση της τρόικας- μπορούν να επιβάλουν τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, που θα ταΐζει υποχρεωτικά τον Έλληνα ασθενή με τα πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα της Teva, τα οποία τόσες και τόσες φορές έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ να προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες. Συνειδητοποίησαν ότι έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν σε έναν ολόκληρο λαό, που βρίσκεται στριμωγμένος από την οικονομική κρίση, να περικόψει την ίδια του τη ζωή για να θησαυρίζουν πολυεθνικές όπως η Teva.
Και τώρα εξυφαίνουν το δεύτερο μέρος του σχεδίου τους. Αν καταφέρουν να επιβάλουν τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την οποία επιθυμούν διακαώς και -όπως όλα δείχνουν- βρίσκονται πολύ κοντά στη στέψη των σχεδίων τους με επιτυχία, τα επόμενα χρόνια οι πολυεθνικές όπως η Teva θα βγάλουν κέρδη εκατομμυρίων στην Ελλάδα. Αυτά ακριβώς τα κέρδη θα αξιοποιήσουν για να δημιουργήσουν αλυσίδες φαρμακείων που θα σαρώσουν όλη την ελληνική επικράτεια.
Παράλληλα, βέβαια, θα ασκήσουν τεράστια πολιτική πίεση –από κοινού με την τρόικα και τους δανειστές μας, βεβαίως- ώστε, με το πρόσχημα της «απελευθέρωσης του επαγγέλματος» του φαρμακοποιού, να αλλάξουν το νομικό πλαίσιο όπως τους βολεύει, ώστε να επιτρέπει την ασύδοτη ανάπτυξη αλυσίδων φαρμακείων στα πρότυπα των super market. Τη δύναμη να πιέζουν πολιτικά, κόμματα και κυβερνήσεις, τη διαθέτουν –το έχουν αποδείξει. Τα τεράστια κεφάλαια θα τα βρουν από τα αμύθητα έσοδα που θα τους φέρει η συνταγογράφηση δραστικής στην Ελλάδα. Δε θα χρειαστεί καν να τα φέρουν από το εξωτερικό για να τα επενδύσουν στη χώρα μας. Θα τους τα έχουμε δώσει εμείς οι ίδιοι, χωρίς κανένα κόπο για αυτούς!
Κι όταν οι πολυεθνικές θα ανοίξουν τις τεράστιες αλυσίδες φαρμακείων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Έλληνας φαρμακοποιός δε θα μπορέσει, βέβαια, να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια. Και θα κλείσει. Όπως, ακριβώς, προηγουμένως θα έχουν κλείσει οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Διότι αυτό ακριβώς κάνουν οι πολυεθνικές. Αναζητούν μια χώρα, ένα λαό που βρίσκεται σε δυσχερή θέση, για να ανοίξουν την πόρτα, να μπουν στην αγορά, να εξαφανίσουν με τα τεράστια κεφάλαιά τους και την πολιτική τους δύναμη τον ντόπιο ανταγωνισμό, να μονοπωλήσουν και –τελικά- να αποστραγγίσουν την αγορά. Το ίδιο έχουν κάνει σε αρκετές χώρες, ειδικά στον τομέα των φαρμακείων, όπου πέτυχαν να αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να επιτρέπει τις αλυσίδες φαρμακείων. Αυτό θέλουν να κάνουν και στην Ελλάδα, καθώς σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπονται οι αλυσίδες φαρμακείων.
Ποιες θα είναι οι συνέπειες, όμως, αν τα φαρμακεία μας κλείσουν και την αγορά μονοπωλήσουν οι ξένες αλυσίδες φαρμακείων και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα φαρμακεία της Teva; Πρώτον, οι Έλληνες φαρμακοποιοί θα μετατραπούν σε υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας ή θα μείνουν στην ανεργία.
Δεύτερον, η συγκεκριμένη εταιρεία –ως μονοπώλιο- θα καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων και θα τις αυξάνει κατά το δοκούν. Τρίτον, τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι όμηροι των οικονομικών συμφερόντων μιας και μόνον πολυεθνικής. Ούτε καν καρτέλ δεν θα υπάρχει. Τέταρτον, δε θα υπάρχουν εγγυήσεις για τις καλές υπηρεσίες ή για την εξυπηρέτηση των ασθενών, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο εμπιστοσύνης, όπως μέχρι σήμερα.
Το ξεπούλημα άρχισε από τον Παπανδρέου
Το σχέδιό τους αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε χτεσινό. Μέσω της Ελλάδας θέλουν να επεκταθούν, σε δεύτερη φάση, και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μας χρησιμοποιούν, δηλαδή, ως πειραματόζωα. Κι αυτά τα σχέδιά τους τα εξυφαίνουν από χρόνια.
Υπάρχει μια συμφωνία, που επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ότι εντάσσεται στην πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου περί δήθεν αναβάθμισης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, αλλά βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτές. Αποτελεί προϊόν ιδιωτικών διαβουλεύσεων από την περίοδο του 2009, ανάμεσα στον κύκλο Παπανδρέου και συγκεκριμένων ισραηλινών επιχειρηματικών συμφερόντων, στον κλάδο των αλυσίδων φαρμακείων. Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι –υπό το μανδύα της δήθεν απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού- θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα το απόλυτο μονοπώλιο στην ιδιοκτησία των φαρμακείων, με την εξαγορά θέσεων και φαρμακείων σε ολόκληρη την επικράτεια, που θα περάσουν σε ισραηλινά χέρια. Οι πληροφορίες μιλούσαν τότε για 290-300 φαρμακεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Αλλά αυτές δεν ήταν οι μόνες σχετικές πληροφορίες, αφού και τον Φεβρουάριο του 2010, μόλις ένα μήνα πριν μπουν οι υπογραφές στο πρώτο μνημόνιο από την κυβέρνηση Παπανδρέου, που πρόσταζε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, υπεγράφη η συμφωνία «Διμερείς Οικονομικές-Εμπορικές Σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ». Στο κεφάλαιο με τίτλο «Επενδύσεις και προοπτικές συνεργασίας» γινόταν ξεκάθαρη αναφορά στην προοπτική να ανοίξει η Ελλάδα την αγορά της σε ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα φαρμακείων, παρότι το θεσμικό πλαίσιο το απαγορεύει!
Η δραστική φέρνει την εξόντωση των φαρμακοποιών
Αυτά σχεδιάζονται επί χρόνια πίσω από την πλάτη του Έλληνα φαρμακοποιού. Άρχισαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τις «ειδικές» σχέσεις της με τους Ισραηλινούς και, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Είναι, πλέον, σαφές ότι η άλωση της αγοράς φαρμάκων μέσω της δραστικής ουσίας, που δρομολογούν με τόσο πάθος οι πολυεθνικές του φαρμάκου στην Ελλάδα, είναι μόνο το πρώτο βήμα. Ο απώτερος στόχος είναι ο Έλληνας φαρμακοποιός τον οποίο σκοπεύουν να αφανίσουν, με τα ίδια τα χρήματα που θα παίρνουν από τους Έλληνες ασθενείς, τους οποίους η δραστική θα ταΐζει υποχρεωτικά τα ανώνυμα γενόσημά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: