Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ένα ερώτημα στην Ελληνική δικαιοσύνη: Υπάρχει ενεργό ευρωπαικό ένταλμα συλλήψης για τον Χριστοφοράκο;

Η καταγγελία είναι σοβαρότατη και από αξιόπιστη πηγή. Εάν επιβεβαιωθεί, αποκαλύπτεται ένα (ακόμα) σκάνδαλο της συμμορίας Παπανδρέου, που όμως θα βαρύνει και την παρούσα κυβέρνηση εάν το γνωρίζει και το καλύπτει.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επικαιροποιημένο – ενεργό ένταλμα σύλληψης κατά του απατεώνα Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος κάνει ανενόχλητος βόλτες στην Γερμανία. Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι αυτό είναι επίτευγμα της κυβέρνησης Παπανδρέου, που έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων το τελευταίο ένταλμα Ζαγοριανού, το μοναδικο που ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ!
Ναι, καλά διαβάσατε: Ο εισαγγελέας του Μονάχου ζήτησε τη στήριξη του ευρωπαϊκού εντάλματος κατά Χριστοφοράκου που ήταν για απάτη. Ήταν το τρίτο ένταλμα κατά σειρά που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός. Αφορούσε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατά τη χρονική περίοδο 2004 – 2007, για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας C4I. Και βέβαια τα δύο πρώτα είχαν καταπέσει λόγω της συμπαιγνίας Siemens – Χριστοφοράκου στα Γερμανικά δικαστήρια, ενώ το συγκεκριμένο που εξεδόθη λίγο πριν τις εκλογές του 2009 δεν θα μπορούσε να καταπέσει λόγω ακριβώς του περιεχομένου.
Την περίοδο εκείνη όμως, ο κύριος Ζαγοριανός αντιμετώπιζε βαρύ κατηγορητήριο (!!) από το οποίο αθωώθηκε με απόφαση του Αρείου Πάγου, παρά την “παρέμβαση” Καστανίδη που ζητούσε την καταδίκη του.
Τι συνέβει λοιπόν με εκείνο το ένταλμα που είχε την στήριξη ακόμα και του αρμοδίου Γερμανού εισαγγελέα; Γιατί δεν εκτελέσθηκε;
Εδώ λοιπόν υπάρχει η καταγγελία του προέδρου της αρμόδιας εξεταστικής, κυρίου Σήφη Βαλυράκη ο οποίος αποκάλυψε κάτι πραγματικά “ανεξήγητο”: Το απέσυρε η εφέτης ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα… Η κυρία Νικολακέα για όσους δεν θυμούνται, χειρίστηκε και την περίπτωση Μαντέλη, αλλά τον άφησε ελεύθερο! Θέμα με το οποίο είχαμε ασχοληθεί, λόγω των διθύραμβων του “Έθνους” του κυρίου Μπόμπολα, που χαρακτήριζε “Δημοκρατική” την κυρία Νικολακέα.
Είπε συγκεκριμένα: Την ιστορία των ενταλμάτων την ξέρετε. Οι ελληνικές ανακριτικές αρχές -δηλαδή ο Ζαγοριανός- εξέδωσαν δύο εντάλματα έκδοσης, τα οποία κατέπεσαν ως ατελή από την γερμανική δικαιοσύνη. Και υπήρχε σε εκκρεμότητα τρίτο ένταλμα για απάτη, η οποία με έγγραφό της –αν θέλετε έχω τα έγγραφα στη διάθεσή σας- η κ. Νικολακέα το απέσυρε. Ο εισαγγελέας του Μονάχου ζήτησε τη στήριξη του ευρωπαϊκού εντάλματος κατά Χριστοφοράκου που ήταν για απάτη. Η κ. Νικολακέα το απέσυρε!!!
Αυτά είχε πει ο κύριος Βαλυράκης. Εμείς όμως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και είμαστε σίγουρη ότι και έτσι να έχουν τα πράγματα, η δημοκρατική κυρία Νικολακέα κάτι άλλο θα είχε στο μυαλό της. Ούτε θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό τον κύριο Παμπούκη έκανε γαργάρα το εν λόγω ένταλμα επειδή αναφερόταν στο C4i.
Όπως επίσης ότι η κυβέρνηση Σαμαρά που έχει στις τάξεις της εναν πεφωτισμένο νομικό που γνωρίζει όσο λίγοι την υπόθεση της Siemens, τον κύριο Καρακωστα, κωλυσιεργεί.
Το ερώτημα λοιπόν στον αγωνιστή κύριο Ρουπακιώτη και στην κυβέρνηση είναι απλό: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ;
Σε καμμία περίπτωση δε, δεν υιοθετούμε αυτά που έγραφε η Ελευθεροτυπία για τον κύριο Παμπούκη, τον κύριο Χριστοφοράκο και το C4i.
Και στο βάθος C4Ι
Η «Εleυθεροτυπία» έχει εντοπίσει οκτώ τουλάχιστον «εγγραφές» αυτών των επαφών Χριστοφοράκου – Παμπούκη, σε μία περίοδο που ο πρώτος είναι πανίσχυρος και ο δεύτερος εκ των βασικών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος αναλαμβάνει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, στο μεταίχμιο των εκλογών του 2004. Οι επαφές των δύο δείχνουν να αφορούν τη σύμβαση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (το C4Ι), υπάρχουν στη δικογραφία της υπόθεσης Siemens, όμως δεν προκύπτει αμοιβή του κ. Παμπούκη, ως δικηγόρου ή ως συμβούλου του Μ. Χριστοφοράκου ή της εταιρείας.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2004 στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου η γραμματέας του, του μεταφέρει ερώτημα που της διατύπωσε ο Διονύσης Δενδρινός, υπεύθυνος για το C4Ι τότε, και εκ των βασικών στελεχών της Siemens. Γράφει λοιπόν στον Χριστοφοράκο ότι ο Δενδρινός ρωτάει «αν θέλει να πάνε μαζί αύριο στον Παμπούκη». Είναι προφανές ότι πρόκειται για την προετοιμασία μιας επαγγελματικής συνάντησης στο γραφείο του Χ. Παμπούκη με τον Μ. Χριστοφοράκο, πιθανώς και με τον Δ. Δενδρινό, σήμερα κατηγορούμενο για το C4Ι που έχει μάλιστα απολογηθεί από το καλοκαίρι του 2009 ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, αφού πρώτα συνελήφθη ως ύποπτος φυγής, γιατί ο κ. Ζαγοριανός εντόπισε γονικές παροχές την κρίσιμη περίοδο.
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: