Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Πόσο μας στοιχίζει η Τίνα Μπιρμπίλη στο Παρίσι;

Οταν 21.000 ευρώ, που σήμερα φαντάζουν περιουσία, είναι τα ετήσια έσοδα εργαζόμενου οικογενειάρχη με δύο παιδιά (που θεωρούνται πλέον τεκμήριο διαβίωσης), είναι το μηνιαίο κόστος για τη διαμονή εις Παρισίους της πρέσβειρας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η αγανάκτηση είναι το πρώτο συναίσθημα που σε καταλαμβάνει και όταν μαθαίνεις ότι το κόστος αυτό το πληρώνει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός, τότε εξοργίζεσαι...
Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Τίνας Μπιρμπίλη. Για όσους δεν τη θυμούνται, η Τίνα Μπιρμπίλη δεν ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009. Ανήκε στον κύκλο των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου και αποτέλεσε προσωπική του επιλογή για τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος. Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011 απομακρύνθηκε από τη θέση της και από τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 ο Γιώργος την τοποθέτησε πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Η κυρία Τίνα έχει μισθό περίπου 8.000 ευρώ, λαμβάνει επίδομα σπουδών για τον ανήλικο γιο της, μένει σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, δεν πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνα και όλα αυτά με μετριότατους υπολογισμούς κοστίζουν στο ελληνικό Δημόσιο ούτε λίγο ούτε πολύ 21.000 ευρώ.
Σχετική ερώτηση για τη δαπανηρή διαβίωση της Μπιρμπίλη κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Σύμφωνα με την ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ο Αχαιός βουλευτής τονίζει: «Για ποιο λόγο η πτωχευμένη Ελλάδα, που κόβει μισθούς και συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, πληρώνει την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, που κατέχει τη θέση του πρέσβη στον ΟΟΣΑ, με 21.000 ευρώ μηνιαίο κόστος, όταν μπορεί τα καθήκοντα αυτά να τα ασκεί ο εκάστοτε από το διπλωματικό σώμα προερχόμενος πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία;» διερωτάται ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνοντας ότι «η πολιτική “ξετσιπωσιά” των κυβερνώντων, εκτός από πρέσβη, προβλέπει και αργομισθία αναπληρωτή πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 14.000 ευρώ τον μήνα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια. Το διαμέρισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ, στην περίπτωσή μας της Τίνας Μπιρμπίλη, το οποίο ανήκει στο ελληνικό κράτος, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα έξοδα της διαμονής του Ελληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανώς την αντιπροσωπία, δηλαδή τους Ελληνες φορολογούμενους.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: