Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

O Αντώνης Σαμαράς χρηματοδότησε με 11,5 εκατ. ευρώ τον αδελφό του!

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που με τις αποφάσεις του οδηγεί καθημερινά τον λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση, μόλις 22 ημέρες αφού ορκίστηκε, έδωσε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ στον αδερφό του, Αλέξανδρο.
O Αντώνης Σαμαράς χρηματοδότησε με 11,5 εκατ. ευρώ τον… αδελφό του!
Η πείνα, η εξαθλίωση, η αδικία, οι περικοπές και η απόγνωση είναι τα σημερινά «προνόμια» των Ελλήνων, αυτά που τους κληροδότησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Μόνος τρόπος να ξεφύγεις από τη γενίκευση και να αποτελέσεις εξαίρεση, κατά πως φαίνεται, είναι να σε λένε «Σαμαρά»!
Αυτό αποδεικνύει η αποκάλυψη – βόμβα που κάνει σήμερα το newsbomb.gr, η οποία κλονίζει τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης.
Η χρονική… σύμπτωση μιας επιχορήγησης!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ)».
Το συγκεκριμένο ινστιτούτο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1931 με σκοπό να ερευνά φυτοπαθολογικά θέματα (ασθένειες των φυτών) και να προτείνει μέτρα προστασίας της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής. Να είναι δηλαδή ένας πολύτιμος συνεργάτης του Έλληνα αγρότη. Βέβαια ελάχιστοι αγρότες γνωρίζουν την ύπαρξη του, άρα είναι ένα ζητούμενο πώς ακριβώς βοηθά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας…
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες.
«Και τι έγινε;,» θα πει κάποιος; Σύμπτωση!
Θα αλλάξετε γνώμη ίσως αν διαβάσετε πώς ονομάζεται ο πρόεδρος του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου».
«Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας». (Μάλιστα, εκ του νόμου το ΜΦΙ διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη: την οικογένεια Σαμαρά, δηλαδή!).
Το εντυπωσιακό μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε μόλις ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του!
Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.
Και οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ!
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» πήρε επιχορήγηση άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ, από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το Ινστιτούτο ενός Σαμαρά δεν ξέρει τη λέξη «Μνημόνιο»
Το 2011 ήταν η χρονιά – κατάρα για τα εθνικά ερευνητικά κέντρα.
Το Υπουργείο Οικονομικών τα απειλούσε με συγχωνεύσεις και κλείσιμο, διότι αυτό επέβαλλαν τα Μνημόνια.
Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε –δεν έχουν τέλος οι συμπτώσεις- το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο»!
Διότι κατάφερε όχι μόνο να μην υποστεί μείωση εσόδων, αλλά να πάρει μεγαλύτερη επιχορήγηση από το 2010 και τελικά να αυξήσει τα έσοδά του κατά 87%!
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» αναπτύσσει τέτοια δραστηριότητα που καταφέρνει να φτάσει τα έσοδά του στα 7.300.671 ευρώ.
Της επιχορήγησης το ανάγνωσμα
Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» για το 2012 θα λάβει επιχορήγηση:
- Από τον κρατικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.
- Από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμούς και ειδικούς λογαριασμούς του εξωτερικού 1 εκατ. ευρώ.
- Από τον τακτικό προϋπολογισμό για επενδύσεις, μελέτες, έρευνες και πειραματικές εργασίες 150.000 ευρώ.
Επίσης προβλέπεται να λάβει 250.000 ευρώ από χορηγίες ενώ υπάρχουν και άλλα προβλεπόμενα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΝΠΔΔ που συνολικά φτάνουν το ποσό των 4.106.250 ευρώ.
Από την άλλη τα έξοδα του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου» αναμένεται να φτάσουν τα 5.808.000 ευρώ.
Άρα Και ερευνητικά προγράμματα Και έργα από το Υπουργείο Και έργα από τους Δήμους Και έργα από άλλους φορείς Και χορηγίες Και φυσικά κρατική επιχορήγησης.
Και έλλειμμα 1,7 εκατ. ευρώ φέτος!
Όπως άλλωστε και πέρυσι!
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής της Ιστορίας. Υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση, σκληρή αντιπαράθεση με τους δανειστές μας, βελτίωση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού λαού.
Δεν έκανε τίποτε αυτό αυτά.
Ψήφισε το μνημόνιο, καταδίκασε την ελληνική οικονομία, καταδίκασε κυριολεκτικά σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού και έβαλε την υπογραφή του στην περικοπή των ίδιων των ζωών μας, χαρίζοντας την Υγεία μας στις γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές. Και, μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό «λεφτά υπάρχουν» μόνο για το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο αδελφός του πρωθυπουργού!
Υ.Γ. Το θέμα έχει πολύ παρασκήνιο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα «αντίδωρα» της Περιφέρειας Αττικής για την απόφαση επιχορήγησης του πρωθυπουργικού αδελφού
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: