Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κινδυνεύει η ζωή αστυνομικών από μετανάστες στην Κομοτηνή

Κατηγορίες για την οργάνωση και υποκίνηση των επεισοδίων που έγιναν το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, στη σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου κρατούνταν προσωρινά, αντιμετωπίζουν συνολικά 55 παράνομοι μετανάστες.
Οι 55 μη νόμιμοι μετανάστες κατηγορούνται για δύο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (στάση κρατουμένων και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη), καθώς και για δύο πλημμελήματα (διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παράβαση του νόμου περί όπλων).
Οι προσαγωγές των κατηγορουμένων που θεωρούνται υπαίτιοι για την εξέγερση των 520 λαθρομεταναστών που κρατούνται στη Σχολή, στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ροδόπης και στον ανακριτή συνεχίζονται, ενώ μέχρι το πρωί δεν είχε εμφανισθεί δικηγόρος υπεράσπισής τους.
Οι κατηγορούμενοι λαθρομετανάστες είναι δεκατεσσάρων εθνικοτήτων, και οι γλώσσες που μιλούν είναι: Αραβική, Ιρακινή, Γαλλική, Αγγλική, Πακιστανική, Μπαγκλαντές και Σομαλική.
Για την δικαστική διαδικασία κλήθηκαν ως διερμηνείς και μη νόμιμοι μετανάστες που κρατούνται στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Βέννας.
Λόγω της επεισοδίων προκλήθηκαν σοβαρές φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις της σχολής, ενώ δυο κοιτώνες καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές της αστυνομίας, οι οποίοι ζητούν να μεταφερθούν άμεσα σε άλλο Κέντρο Φιλοξενίας οι παράνομοι μετανάστες.
"Να απομακρυνθούν οι παράνομοι μετανάστες από το χώρο"
Η εξέγερση των λαθρομεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων αποτέλεσε το θέμα δυο συσκέψεων που έγιναν στην Κομοτηνή, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστου Φωτόπουλου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτόπουλος, μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της σχολής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αναζητείται η επίλυση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την εξέγερση, καθώς και η απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το συγκεκριμένο χώρο, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για την διαμονή τους.
Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς, ο κ. Φωτόπουλος είπε πως λόγω της υπάρχουσας κατάστασης οι συνάδελφοί του είναι εκτεθειμένοι σε τραυματισμούς αλλά ακόμη και σε ενδεχόμενη απώλεια ζωής, ενώ τους συνεχάρη για τη σωστή διαχείριση του όλου κρίσιμου θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: