Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η κρίση δεν αγγίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε ποσά που ξοδεύει

Την ώρα που πολλά ευρωπαϊκά κράτη ψηφίζουν προϋπολογισμούς λιτότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να μην επηρεάζεται, συνεχίζοντας πολλές από τις αλόγιστες δαπάνες της που χρόνια τώρα παρουσιάζει.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όσοι δουλεύουν για την Ένωση φαίνεται πως απολαμβάνουν ακόμα και σήμερα ουκ ολίγα προνόμια.
Το πρακτορείο αναφέρει ορισμένα παραδείγματα για να δείξει τις υπερβολές που λαμβάνουν χώρα ακόμα και σήμερα:
Η μηνιαία εναλλαγή της έδρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ Βρυξελλών και Στρασβούργου κοστίζει ετησίως 180 εκατ. ευρώ.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατασκευάζει ένα νέο κτίριο, αξίας 310 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μεταστεγαστεί, ακριβώς δίπλα στο ήδη υπάρχον.
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι το 4% των δαπανών του στον προηγούμενο προϋπολογισμό της Ε.Ε. ήταν «έκτακτες», αν και σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν σε κακοδιαχείριση εκ μέρους των κρατών-μελών.
Οι υπάλληλοι της Ε.Ε. λαμβάνουν παίρνουν γενναιόδωρες παροχές υγείας και συνταξιοδοτικές παροχές, καθώς και δωρεάν ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους στις καταπράσινες γειτονιές των Βρυξελλών
Για λογαριασμό διαφόρων οργάνων της Ε.Ε., φυλάσσονται σε κελάρια σχεδόν 47.000 κόκκινου, λευκού και αφρώδη οίνου, συνολικής αξίας 515.000 ευρώ, όπως προκύπτει από την απάντηση που έλαβε σε σχετικό ερώτημά του ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, Martin Ehrenhauser.
Όπως αναφέρουν και οι συντάκτες του άρθρου «στην πολιτική οι συμβολισμοί μετράνε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: