Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο Mr Express Service για χρέη 8 εκατ. στο Δημόσιο

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραφτόπουλος, για χρέη στο δημόσιο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα ο 69χρονος κουμπάρος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση που ανέρχεται σε 7.863.602,72 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή Ασφαλιστικών Εισφορών στο Ι.Κ.Α. που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οδικής βοήθειας - ιατρικού κέντρου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ραφτόπουλος και οι εταιρείες του είχαν επανειλημμένα κατηγορηθεί για εισφοροδιαφυγή και άλλες παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας, στο παρελθόν, ενώ είχαν απασχολήσει και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μετά από όλα αυτά, πολλοί στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει η Express Service, αναρωτιούνταν «πώς είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να αφήνει τον Ραφτόπουλο να κυκλοφορεί ελεύθερος;».
Η απάντηση της ερώτησης δεν είναι γνωστή, όμως είναι αναμφισβήτητο ότι διέθετε πολύ στενές σχέσεις με το πολιτικό-εκδοτικό σύστημα. Είναι γνωστή η στενή σχέση του κ. Ραφτόπουλου με τον –έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, σήμερα- πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα της Θεσσαλονίκης, Ακη Τσοχατζόπουλο, η –παταγωδώς αποτυχημένη- προσπάθειά του να αποκτήσει και μιντιακή εξουσία στο παρελθόν, με την αγορά του συγκροτήματος των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», αλλά και η κουμπαριά με τον πάλαι ποτέ γνωστό δημοσιογράφο, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Μάλιστα, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τον τελευταίο γάμο του στην ιδιόκτητη εκκλησία μέσα την έπαυλη του Ραφτόπουλου. Γιατί, βέβαια, μπορεί να μην πλήρωνε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του στο ΙΚΑ, αλλά το σπίτι του Mr. Express Service στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης είναι μνημείο χλιδής (και κιτς λένε ορισμένοι, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου).






Δεν υπάρχουν σχόλια: