Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο: Εκαναν αρχηγό Πυροσβεστικής κατηγορούμενο για κακουργηματική απάτη

Το απόγευμα της Παρασκευής σε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η τοποθέτηση στη θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος του έως πρότινος επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Σωτήρη Γεωργακόπουλου, σε αντικατάσταση του Παναγιώτη Μπονάτσου.
Ομως, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια,όπως αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr. Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι κατηγορούμενος μαζί με άλλους 28 σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το αποκαλούμενο σκάνδαλο των 5 ελικοπτέρων που είχε αγοράσει η Πυροσβετική.
Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, ενώ έχει ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος το προσεχές διάστημα αναμένεται να καλέσει τους συνολικά 29 κατηγορουμένους σε απολογία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα περίεργα στην υπόθεση του νυν Αρχηγού αλλά και ορισμένων ακόμη αξιωματικών εκτείνονται χρονικά από τον Οκτώβριο του 2011, λίγο διάστημα μετά τις αρχικές διώξεις που ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στις έκτακτες και τότε κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών της Υπηρεσίας, οι υπόδικοι όχι μόνο προήχθησαν αλλά τοποθετήθηκαν και σε θέσεις-κλειδιά. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργακόπουλος είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Τότε στη θέση του υπαρχηγού είχε τοποθετηθεί ο πρώην γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στη θέση του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος ο νυν αρχηγός, Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ενώ διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαδογιαννάκης, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να «προσπεράσει» 16 αρχιπυράρχους που προπορεύονταν στην επετηρίδα.
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: